Rusija iš griuvenos „Admirolas Kuznecovas“ „atėmė“ MiG-29K ir Su-33. Kas nutiko  ()

Kokį vaidmenį rusai skyrė savo lėktuvnešiams, skirtiems orlaiviams ir ką tai rodo?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-29 Rusija iš griuvenos „Admirolas Kuznecovas“ „atėmė“ MiG-29K ir Su-33. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip dalis Rusijos karinio jūrų laivyno, Šiaurės laivyne buvo suformuotas naujas mišrus oro pajėgų korpusas, kurio „šerdis“ buvo 100-asis ir 279-asis jūrų aviacijos pulkai, aprūpinti naikintuvais MiG-29K ir Su-33. Šio aviacijos korpuso užduotis yra saugoti „Šiaurės jūrų kelią“ iš krante esančių aerodromų.

Be oro pulkų su naikintuvais, kurie skirti lėktuvnešiams, šį oro korpusą taip pat sudaro mišrus oro pulkas su povandeninių laivų medžiotoju Il-38 ir transporto orlaiviais An-12 bei An-26, taip pat sraigtasparnių oro pulkas su Ka-27 ir Ka-29.

Įdomu tai, kad iš Šiaurės laivyno bus ištraukta 45-oji oro pajėgų ir oro gynybos armija, kuri bus naujai kuriamos Leningrado karinės apygardos dalis. O minėtam mišriam aviacijos korpusui formuoti rusai tiesiog paims esamus lėktuvus iš Šiaurės laivyne jau veikiančių aviacijos pulkų ir tiesiog sumažins iki naujo organizacinio vieneto.

Tačiau šiame fone atrodo įdomu, kad rusai iš esmės „nurašo į krantą“ tuos lėktuvnešiams skirtus naikintuvus, kurie turėjo būti liūdnai pagarsėjusio lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ aviacijos grupės, kuris vis dar remontuojamas, pagrindu.

Pavyzdžiui, šių metų balandį buvo pranešta, kad „United Shipbuilding Corporation“ turėtų baigti „Kuznecovo“ remontą iki 2024 metų pradžios. O naują 1500 žmonių įgulą lėktuvnešiui planuota surinkti dar prieš šį laikotarpį: rusai išformavo senąją 1900 žmonių įgulą po „Kuznecovo“ atidavimo remontuoti 2017 metais.

 

Tačiau dabar atrodo, kad dar iki 2024 metų pradžios rusai net nesitiki sugrąžinti „Admirolo Kuznecovo“ į tarnybą. Štai kodėl jie buvo priversti savo lėktuvnešio naikintuvus perkelti į sausumos aerodromus saugoti „Šiaurės jūros kelią“.

Tuo labiau, kad per 6 vienintelio Rusijos lėktuvnešio remonto metus MiG-29K ir Su-33 pilotai galėjo prarasti skraidymo įgūdžius kylant nuo laivo denio.

„Military Balance 2023“ vadove teigiama, kad Rusijos Federacija šiuo metu turi 17 naikintuvų Su-33 ir 22 visų modifikacijų naikintuvus MiG-29K.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(13)
(-1)

Komentarai ()