Turkijoje įvyko pirmasis „slapto“ monstro su ukrainietišku varikliu skrydis! (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, bepilotis orlaivis ANKA-3 yra skirtas atlikti žvalgybos, stebėjimo ir kovines užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijoje įvyko pirmasis pažangaus nepilotuojamo orlaivio ANKA-3 su ukrainietišku varikliu skrydis. Apie tai praneša „Bloomberg“.

Šaltinis teigia, kad valstybinės bendrovės „Turkish Aerospace Industries“ (TAI) sukurtame nepilotuojamame orlaivyje ANKA-3 dabar sumontuotas Ukrainos gamintojo „Ivčenko-Progress“ variklis.

Pirmasis ANKA-3 skrydis truko daugiau nei valandą, per kurį dronas pasiekė 2,4 kilometro aukštį ir išvystė 280 km/val. greitį.

Žurnalistai taip pat pažymėjo, kad kuriant ANKA-3 buvo išlaikytas aukštas konfidencialumo lygis, o orlaivio nuotrauką TAI pirmą kartą visuomenei pristatė šių metų kovą.

 

Nepilotuojamas orlaivis skirtas vykdyti žvalgybos, stebėjimo ir kovines užduotis. Jis gali pakilti į beveik 12 kilometrų aukštį ir išbūti ore iki 10 valandų bei gabenti iki 1200 kilogramų sveriantį naudingą krovinį.

 

Šia iniciatyva visų pirma siekiama modernizuoti pasenusias šalies oro pajėgas. Naujų nepilotuojamų orlaivių kūrimas yra vienas svarbiausių prezidento Recepo Tayyipo Erdogano, kuris siekia plėtoti Turkijos gynybos pramonę, prioritetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()