Rusai atvirai skelbia, kad naudoja uždraustus ginklus kare. „De@$%ai...“  ()

Rusijos pajėgos atvirai pasigyrė „novatoriška“ taktika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Juodosios jūros laivyno 810-oji jūrų pėstininkų brigada „Telegram“ paskelbė, kad pradėjo naudoti ašarines dujas prieš Ukrainos pajėgas.

Vėliau jie šią informaciją pašalino, praneša Karo studijų institutas (ISW).

CNN anksčiau pranešė tą patį – ir apklausė ukrainiečių karius, kurie teigia, kad buvo veikiami ašarinių dujų.

„Jie tai redagavo – tikriausiai siekdami nuslėpti tai, kas gali būti sąmoningas Cheminio ginklo panaudojimo konvencijos pažeidimas“, - rašo ISW.

Pirminėje versijoje, kurios ekrano nuotrauka buvo padaryta, teigiama, kad brigada prieš Ukrainos karius Ukrainos Chersono srityje esančiuose Krynkuose ėmėsi „radikaliai pakeisti taktiką“.

Jie pradėjo mėtyti K-51 granatas į ukrainiečių pozicijas. Pasak ISW, K-51 aerozolinės granatos yra pripildytos dirginančių CS dujų.

Teigiama, kad naudojant ašarines dujas ukrainiečių kariai buvo išstumti iš slėptuvių apkasuose.

Tai ašarinių dujų rūšis, kurias policija paprastai naudoja riaušėms malšinti. Tačiau kare jas draudžia Cheminio ginklo panaudojimo konvencija. JAV buvo kritikuojamos dėl ašarinių dujų naudojimo Vietnamo kare.

Per pastarąsias savaites buvo devyni tokių išpuolių atvejai, sakoma pranešime.

 

„Dujos naudojamos panikai sukelti, o po jų seka įprastinės artilerijos atakos arba dronų smūgiai“, - CNN pasakojo kariai.

Žinomas Rusijos karinis tinklaraštininkas „Reporter Filatov“ „Telegram“ netiesiogiai sukritikavo 810-ąją jūrų pėstininkų brigadą už naujos taktikos atskleidimą: „Atsibundu 5 val., atsidarau TG ir matau viename iš kanalų išsamų taktikos aprašymą, ir kaip gerai pasielgė kombatas ir dar kažkas, kas nusprendė panaudoti šią „novatorišką, šūdiną“ taktiką, už kurią juos reikėtų skubiai apdovanoti... De@$%ai... Kodėl mokote priešą savo taktikos?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(11)
(-8)

Komentarai ()