„Baltijos šalys su Lenkija gali pavirsti NATO pilkąja saugumo zona“  ()

Anot Zalewskio, Rusijos puolimo prieš NATO šalis pasekmės bus katastrofiškos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministerijos valstybės sekretorius Pawelas Zalewskis mano, kad vienas iš Rusijos Federacijos tikslų yra ištraukti Rytų ir Vidurio Europos šalis iš efektyvaus NATO veikimo mechanizmo.

Tokią nuomonę jis išsakė „Espresso“.

„Rusijos Federacija nori kontroliuoti Ukrainą. Nori kontroliuoti Baltarusiją. Bet ir privesti prie situacijos, kai Vidurio ir Rytų Europos šalys, čia kalbame apie Baltijos šalis, taip pat apie Lenkiją ir kitas šalis, bus pašalintos iš efektyvaus NATO veikimo mechanizmo. Jos gali pavirsti NATO pilkąja saugumo zona. Žinoma, mes su tuo nesutinkame, nes kaip demokratinė šalis, kaip šalis, kurioje egzistuoja teisinė valstybė, norime, kad kiekviena valstybė turėtų teisę tai daryti, kalbėti suvereniai apie jų poreikius“, – tikina Zalewskis.

Anot Zalewskio, Rusijos puolimo prieš NATO šalis pasekmės bus katastrofiškos.

„Todėl manau, kad Rusijos tikslas yra kontroliuoti Ukrainą. Antra, tai tam tikra prasme yra Vidurio ir Rytų Europos finliandizacija, mes su tuo nesutinkame, nėra jokios priežasties, kad taip nutiktų. To nenori nei lenkai, nei kitos Vidurio Rytų Europos tautos, o Vakaruose niekas į tai nežiūri rimtai ir nesvarsto. Narystė NATO yra narystė, kuri suteikia saugumo garantijas, tikras saugumo garantijas. Aš tuo netikiu, nėra tokios galimybės, kad Putinas rizikuotų provokacija prieš NATO šalis. Pasekmės Rusijai būtų katastrofiškos, aš kalbu ne apie ekonomines, o apie karines pasekmes“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: