„Putinas racionalus politikas ir daro klaidų. Bet šio žingsnio jis tikrai nežengs“  (1)

Zalewskio nuomone, Vakarų šalys turėtų padaryti viską, kas įmanoma, kad Putinas nelaimėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministerijos atstovas Pawelas Zalewskis įsitikinęs, kad Rusijos diktatorius Putinas nedrįs pulti NATO šalių.

Tokią nuomonę jis išsakė „Espresso“.

„Putinas racionalus politikas ir daro klaidų. Tokia klaida buvo Ukrainos užpuolimas, ši klaida buvo įmanoma dėl neteisingų jo gautų duomenų. Deja, pasitaiko, kad diktatoriai, o Putinas yra vienas iš jų, iš savo žmonių gauna melagingus duomenis ir neturi galimybės šių duomenų patikrinti, nes sukūrė tokią sistemą. Bet jis nėra išprotėjęs ir nerizikuos pulti NATO teritorijos, Baltijos šalių teritorijos, ypač turint omenyje, kad NATO karinis buvimas rytiniame flange auga ir bus stiprinamas“, – aiškino Zalewskis.

Zalewskio nuomone, Vakarų šalys turėtų padaryti viską, kas įmanoma, kad Putinas nelaimėtų.

„NATO parodo, kad gins kiekvieną NATO priklausančią žemę ir nėra jokios abejonės, niekas negali abejoti. Tokia yra visa šios sąjungos ir tų įsipareigojimų logika. Todėl Rusijos puolimas prieš NATO šalis neįmanomas. Turime padaryti viską, kad Rusija nelaimėtų karo prieš Ukrainą, o Ukraina gintųsi ir galėtų būti Vakarų dalimi, nes to nori ukrainiečiai ir tai yra Ukrainos tapatybės dalis. To negalima nugalėti ir Putinas to nenugalės“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: