NATO generolas pesimistiškas. Ukrainai tai tikrai nepatiks  (1)

Benas Hodgesas pakomentavo būsimą NATO viršūnių susitikimą Vašingtone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas, į atsargą išėjęs generolas leitenantas Benas Hodgesas 2024 metų NATO Vašingtono viršūnių susitikimo rezultatų Ukrainos kvietimo kontekste nenuteikia optimistiškai. Tačiau jis pabrėžė, kad Aljansas taps geresnis tą dieną, kai priims Ukrainą.

„Nesu optimistas – negirdžiu teiginių ar pokalbių, rodančių, kad rezultatas 2024 metais Vašingtone gali būti sėkmingesnis nei 2023 metais Vilniuje. Žiūriu į Orbáną Vengrijoje, į Fico Slovakijoje – abu dabar koncertuoja Kremliaus darbą įvairiais būdais ES viduje“, – komentavo generolas.

Hodgesas taip pat pažymėjo, kad Ukrainai tikrai reikia padėti laimėti, nes tai atitinka Amerikos interesus. Todėl būtina ir toliau remti Ukrainos stojimą į Aljansą.

 

„NATO taps geresnė tą dieną, kai priims Ukrainą. Bet aš būsiu nuoširdus su jumis ir savo draugais ukrainiečiais – šiuo metu nesu labai optimistiškai nusiteikęs, kad pamatysime kažką geresnio, palyginti su tuo, ką matėme NATO viršūnių susitikime Vilniuje“, – apibendrino buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(6)
(39)

Komentarai (1)