[ŽT] NATO pavojuje! Liko 5-8 metai  ()

Buvęs Bundesvero pulkininkas Roderichas Kiesewetteris sakė, kad Rusijos Federacija jau suaktyvino savo karo ekonomiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krikščionių demokratų sąjungos narys Vokietijos parlamente, buvęs Bundesvero pulkininkas Roderichas Kiesewetteris sakė, kad Rusijos Federacija jau suaktyvino savo karo ekonomiką.

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasis EP.

Prieš kelias savaites Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis perspėjo, kad Rusija ruošia karinius pajėgumus atremti NATO. Komentuodamas didėjančią grėsmę, kurią Rusijos Federacija kelia NATO valstybėms, Kiesewetteris leido suprasti, kad sutinka, jog mūsų laukia Rusijos agresija po kelerių metų.

„Turime tik 5-8 metus pasiruošti, kai kurie sako, kad mažiausiai 3 metus. Rusija jau suaktyvino karo ekonomiką ir pradėjo žodinius išpuolius prieš kai kurių šalių, pavyzdžiui, Latvijos, vientisumą. Maskva migraciją naudoja kaip ginklą. Turime suprasti, kad Rusija pradės dar daugiau provokacijų ir bandys skaldyti mūsų visuomenę, bandys sukelti sumaištį, pavyzdžiui, didindama migraciją“, – pažymėjo parlamentaras.

 

Jis pridūrė, kad pagal pesimistinį scenarijų Rusijos karas prieš Ukrainą gali paskatinti daugiau ukrainiečių šią žiemą išvykti į Europą. Tai paskatins dalį rinkėjų balsuoti už populistines partijas Europos Parlamento rinkimų išvakarėse.

„Matau iššūkius, kuriuos sukels masinė migracija, baisūs įvykiai Ukrainoje ir mūsų pačių pacifistinės nuotaikos, kurios augs ir neleis investuoti į karinę veiklą. Turime tam priešintis“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: