Netikėta. JAV netrukus nustos tiekti Ukrainai raketas „Patriot“. Kas vyksta  ()

Leidinys pažymi, kad Amerikos sistemos, skirtos balistinėms raketoms perimti, atliko pagrindinį vaidmenį mūšyje dėl Ukrainos padangių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiškos oro gynybos sistemos, suteiktos Ukrainai, suvaidino lemiamą vaidmenį ginantis nuo Rusijos atakų. Nepaisant to, Vašingtonas perspėjo, kad ilgą laiką neįmanoma teikti šių sistemų. Apie tai šeštadienį, sausio 6 d., rašo Amerikos laikraštis „The New York Times“, remdamasis Vašingtono pareigūnais.

Pernai gruodį Rusija į Ukrainos miestus paleido daugiau nei 120 raketų, žuvo mažiausiai 44 žmonės, iš jų 30 Kijeve.

Ukrainos pajėgos paskelbė sėkmingai perėmusios 87 iš 90 dronų, nukreiptų į taikinius visoje šalyje. Kitomis dienomis į Kijevą ir kitus miestus buvo paleistos mažiausiai 99 raketos ir 35 dronai, žuvo penki ir buvo sužeisti dešimtys žmonių.

Per pastarąsias penkias dienas JT užfiksavo 90 civilių mirčių ir 421 sužalojimo atvejų. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Rusija virš šalies teritorijos paleido daugiau nei 500 raketų ir bepiločių orlaivių. Vyriausiasis Ukrainos vadas generolas Valerijus Zalužnas pabrėžė, kad priešas neketina sustoti ir šaliai reikia daugiau sistemų ir amunicijos.

Tačiau Baltieji rūmai ir Pentagonas perspėja, kad netrukus JAV negalės aprūpinti Ukrainą „Patriot“ raketomis, kurių kiekviena kainuoja nuo 2 iki 4 mln. USD.

„Nuo karo pradžios 2022 metų vasarį Rusija į Ukrainos miestus ir miestelius iššovė daugiau nei 3800 bepiločių orlaivių ir 7400 raketų. Tuo pat metu Ukraina tapo daugelio oro gynybos sistemų bandymų poligonu, tvirtina Ukrainos kariškiai“, – rašo NYT.

 

Sistemos, apie kurias pranešė žurnalistai, svyruoja nuo „Stinger“ iki sudėtingų sistemų, galinčių pataikyti į taikinius iki 100 km atstumu. Taip pat yra NASAMS sistema, kurią kartu sukūrė JAV ir Norvegija. Iš visų šių sistemų tik „Patriot“ skirta kovai su balistinėmis raketomis.

„Tik „Patriot“ yra skirti kovoti su balistinėmis raketomis, o nuo tada, kai į mūšio lauką įžengė pirmoji „Patriot“ baterija, ji pakeitė mūšio dėl dangaus eigą“, – rašo laikraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(35)
(-22)

Komentarai ()