Futuristinis monstras. Iranas skelbia apie naujausią savo superginklą (Foto)  ()

Korvetė-katamaranas turi nemažą raketų ginklų arsenalą, taip pat yra dronų vežėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) karinis jūrų laivynas pasipildė nauja korvete „Abu Magdi“.

Irano pietuose, Bandar Abbas uostamiestyje, buvo surengta naujos futuristinės korvetės pristatymo ceremonija. Ji buvo pavadintas velionio Irano vado Abu Mahdi al Mugandiso vardu, kuris žuvo kartu su generolu majoru Qasemu Soleimani per JAV bepiločio smūgį 2020 m. Irake.

 

Korvetė pastatyta katamarano pavidalu. Jos tūris viršija 2100 tonų, o ilgis – 24 metrai. Teigiama, kad „Abu Magdi“ liudija Irano inžinierių ir specialistų išradingumą. Laive yra trimatis radaras, elektroninė karo įranga ir įvairių raketų jūra–jūra ir jūra–oras arsenalas.

 

Be to, korvetė yra dronų ir greitaeigių katerių vežėjas. „Abu Magdi“ yra universalus karinio jūrų laivyno kovinis vienetas.

„Karo laivas „Abu Magdi“ yra tarsi mobilus jūros miestas, pasiruošęs vykdyti okeanines misijas, užtikrinantis stabilų jūrų ryšio linijų saugumą bei teikiantis pagalbą Islamo Respublikos ir regiono šalių prekybiniams ir žvejybos laivynams“, - sako laivo vadas Alirezas Tansiri.

 

Atskirai analitikai nustatė, kad „Abu Magdi“ laivagalyje yra šeši paleidimo įrenginiai, galintys gabenti C802 šeimos priešlaivines raketas. Priekinėje laivo dalyje taip pat yra 20 mm ir 30 mm pabūklai ir lengvos torpedos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(21)
(-7)

Komentarai ()