„Tik 60 km.“ Bus galingas smūgis prie Dniepro. Ką darys F-16  ()

Iškart gavusi pirmąją F-16 naikintuvų partiją iš Norvegijos, Ukraina pasiruošusi kontrpuolimui Chersono srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2023 metų spalio Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė nedidelį placdarmą kairiajame Chersono srities krante ir laiko jį iki šiol.

Sausio 7 d., Vokietijos leidinys „Welt“ paskelbė straipsnį apie naują Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, tačiau kairiajame Chersono srities krante.

Šioje fronto atkarpoje okupantai jau patyrė didelių nuostolių, o Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgoms 2023 metų gruodį praradus ne vieną orlaivį, reidų buvo mažiau. O jei Ukraina gaus F-16, tai Ukrainos gynėjai dar efektyviau atrems Rusijos ginkluotųjų pajėgų atakas.

Nuo placdarmo Krynkų srityje iki okupuoto Krymo – tik 60 km, teigia karo ekspertai. Kai tik Norvegija pristatys pirmąją amerikiečių naikintuvų partiją, Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali pradėti naują puolimą.

 

Neturėtume pamiršti fakto, kad pastaraisiais mėnesiais Ukraina aktyviai naikina Rusijos karinius objektus Kryme, įskaitant ne tik oro gynybos, bet ir radarų sistemas. Tuo pačiu metu Rusijos oro gynybos sistema neišmoko susidoroti su visomis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro atakomis.

Dar 2023 metais Norvegija, Danija, Belgija ir Nyderlandai pažadėjo perkelti naikintuvus F-16 į Ukrainą. Tuo pačiu pavasarį pirmoji orlaivių partija turėtų atskristi į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(171)
(9)
(162)

Komentarai ()