F-16 ir balistinės raketos. Ką žino Ždanovas apie šį derinį (Video)  ()

Kovotojai gali dirbti kartu su „Patriot“ kompleksais, pažymėjo ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas atsakė, ar amerikiečių naikintuvai F-16 padės atsilaikyti prieš balistines raketas, kuriomis Rusija šaudo į Ukrainos miestus.

Ne, F-16 nepadės kovoti su balistika. F-16 padės kovoti su sparnuotomis raketomis ir dronais, - pažymėjo jis. - Tikimybė, kad jie turės laiko aptikti ir sunaikinti (balistiką), yra maža.

Anot jo, kovotojai gali dirbti kartu su „Patriot“ kompleksais.

„Be to, jie gali dirbti abiem kryptimis. Gali būti naudojamas kaip papildoma radiolokacinė stotis, nes F-16 borto radaras mato toli ir aukštai. Jis gali suteikti „Patriot“ kompleksui taikinio žymėjimą, aptikti skraidančius oro taikinius... Įskaitant balistiką. ... Ir „Patriot“ kompleksas gali nukreipti F-16 orlaivius kovai su „Shahed“ ir sparnuotomis raketomis.“

Tuo pat metu O. Ždanovas pabrėžė, kad pats F-16 nekovoja su balistika: „Čia palydovo ir „Patriot“ sujungimas duoda geriausią efektą, kaip esame įsitikinę realybėje.“

 

Sausio 9 dieną tapo žinoma, kad pirmoji Ukrainos pilotų grupė Danijoje bus apmokyta tiesiogiai valdyti naikintuvus F-16.

Ukrainos gynybos ministerija pažymėjo, kad gruodžio pabaigoje pirmoji pilotų grupė baigė bazinius mokymus, kurie yra tarptautinės oro pajėgų koalicijos darbo dalis. O po to Ukrainos pilotai išvyko į Daniją mokytis tiesiogiai skristi F-16 koviniais lėktuvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()