[ŽT] Medvedevas siaučia. Pribloškiantis pareiškimas  ()

V. Putino pakalikas ciniškai pareiškė, kad smūgiai į paleidimo įrenginius Rusijos Federacijos teritorijoje negali būti pateisinami Ukrainos teise į savigyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Kremlius panaudos branduolinį ginklą kare su Ukraina, jeigu Kyjivas Rusijos teritorijoje pradės smogti paleidimo įrenginiams su ilgo nuotolio vakarietiškomis raketomis.

Apie tai jis rašė ketvirtadienį, sausio 11 d., savo „Telegram“ kanale.

D. Medvedevas perspėjo Ukrainos ginkluotąsias pajėgas dėl tokių išpuolių, remdamasis Rusijos Federacijos branduoline doktrina.

„Jie [Ginkluotosios pajėgos] rizikuoja susidurti su Rusijos valstybės politikos branduolinio atgrasymo srityje pagrindų 19 punkto poveikiu: „d) agresija prieš RF naudojant įprastus ginklus, kai pačiam Rusijos Federacijos egzistavimui gresia pavojus“, – pažymėjo jis.

 

V. Putino pakalikas ciniškai pareiškė, kad smūgių į karinius objektus Rusijos teritorijoje negalima pateisinti tuo, kad Ukraina stengiasi apsaugoti savo gyventojus ir infrastruktūrą nuo oro antskrydžių.

„Tai nėra teisė į savigyną, o tiesioginė ir akivaizdi priežastis, kodėl mes panaudojome branduolinį ginklą prieš tokią valstybę“, – paskelbė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(32)
(-32)

Komentarai ()