„Iš viso 2619.“ Skelbiamas masinis tankų sunaikinimas. Ką padarė Ukraina  ()

Per beveik 23 mėnesius trukusio karo Ukrainoje Rusijos armija prarado 2619 tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pačiu metu Rusijos karo pramonė gali pagaminti ne daugiau kaip 500 tankų per metus. Jeigu Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau tokiu pačiu tempu naikins priešo šarvuočius, tai po 2–3 metų Kremlius liks be tankų.

„Forbes“ žurnalistai praneša, kad 2022 metų vasario pradžioje Rusijos Federacija turėjo 2987 tankus, o po beveik 23 mėnesius trukusio karo mūšio lauke liko 2629 vienetai.

Nepriklausomi analitikai teigė, kad į šį skaičių įeina 1725 visiškai sunaikinti, 145 sugadinti, 205 palikti mūšio lauke ir dar 544, kuriuos užėmė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Šie skaičiai taikomi tankams T-55, T-62, T-72, T-80 ir T-90.

Jei Kremlius neturėtų galimybės kompensuoti kovinių nuostolių, Rusijos ginkluotosios pajėgos dabar turėtų tik 368 tankus.

Tačiau Rusijos Federacija turi didelę tankų gamyklą „Uralvagonzavod“, kuri gamina naująjį T-90M, taip pat keturias kitas gamyklas, kurios remontuoja ir modernizuoja senesnio tipo tankus.

Kremlius pranešė, kad iki 2023 metų pabaigos Rusijos gynybos ministerija gavo 2000 naujų ir modernizuotų tankų.

Jei prie tų, kurie buvo karo pradžioje, pridėtume naujus ir modernizuotus tankus ir iš jų atimtume tuos, kurie buvo prarasti per 23 mėnesius, paaiškėtų, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų brigada ar pulkas turės mažiau tankų nei prieš invaziją į Ukrainą.

Tačiau ekspertai netiki, kad per metus pavyko modernizuoti ar pagaminti naujus 2000 tankų. Vienas iš Ukrainos karo analitikų išsamiai ištyrė Prancūzijos žvalgybos grupės ARI duomenis. Kaip paaiškėjo, Rusijos karo pramonė kasmet gali pagaminti 390 naujų tankų, o tai reiškia, kad per dvejus metus į frontą buvo pristatyta tik 780 kovinių mašinų.

 

Tiesą sakant, gali pasirodyti, kad Rusijos gynybos ministerija šiuo metu turi tik 1180 tankų. Ir tai yra šiek tiek daugiau nei Ukrainos pajėgos. Tačiau pastaraisiais mėnesiais Rusijos armija praranda daug tankų dėl frontinių atakų prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

Norint įvykti naujam proveržiui, Kremliui prireiks metų, nes be šarvuočių tai padaryti bus labai sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(3)
(48)

Komentarai ()