Ukrainoje pastebėta tikra retenybė. Jugoslavijoje pagamintas „Hispano-Suiza HS.804“ (Foto)  ()

HS.804 yra viena iš automatinės patrankos modifikacijų, kurią po Antrojo pasaulinio karo sukūrė Ispanijos kompanija „Hispano-Suiza“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos mobilioji oro gynybos grupė Kijevo srityje dangų gina su 20 mm kalibro automatiniu priešlėktuviniu pabūklu „Hispano-Suiza HS.804“. Į tai dėmesį atkreipė Rusijos prokarinis „Telegram“ kanalas „Voenny osvedimittel“.

„Hispano-Suiza HS.804“ yra automatinė patranka, sukurta Ispanijos kompanijos „Hispano-Suiza“ po Antrojo pasaulinio karo. Sistema pakeitė senesnę prieškarinę HS.404 versiją, kuri buvo plačiai naudojama. Vėliau buvo sukurta patobulinta HS.820 versija. Tačiau HS.820 nebebuvo toks populiarus priešlėktuvinėje gynyboje, lyginant su HS.404/804.

Rusijos žiniasklaidoje daroma prielaida, kad ginkluotosios pajėgos gavo Jugoslavijos gamybos sistemas, kurias galėjo pateikti Kroatija, Slovėnija ar Šiaurės Makedonija.

Buvusi Jugoslavija pokariu gavo licenciją HS.804 versijos gamybai, jugoslaviška versija gavo „Zastava M55“ pavadinimą. Pabūklai daugiausia buvo naudojami oro gynybai. Tačiau lanksti ginklų sistema leido teikti artilerijos ugnies paramą. Ginklai buvo naudojami prieš tokią įrangą kaip šarvuočiai, pėstininkų kovos mašinos ir įprastinės transporto priemonės.

 

„Hispano-Suiza HS.804“ charakteristikos:

  • Diapazonas – 5,5 km antžeminiams taikiniams, 4 km aviacijai;
  • Ugnies greitis – iki 800 šūvių per minutę.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()