Zelenskis paaiškino ko Ukrainai reikia, norint atsilaikyti per šiuos metus (Video)  ()

„Neleisti Rusijai pasiruošti galingam kontrpuolimui po metų, dvejų, trejų ar penkerių...“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad Ukraina ištvertų šiuos metus, būtina neleisti Rusijai užšaldyti karo ir ruoštis kitam galingam puolimui.

Atitinkamą pareiškimą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išsakė pokalbio su žiniasklaida metu po derybų su Latvijos prezidentu:

„Karo metu nėra laiko diskusijoms, nors ši diskusija būtų svarbi, ypač partneriams, kurie vis dar balansuoja dėl savo pasitikėjimo. Ištverti šiuos metus – tai neužleisti kai kurių savo teritorijų, neleisti niekam įšaldyti konflikto. Neleisti Rusijai pasiruošti galingam kontrpuolimui po metų, dvejų, trejų ar penkerių metų, neleisti jai to padaryti, karą baigti prieš tai. Neleisti RF padidinti [gynybos – red.] gamybos ir įšaldyti konfliktą šiais metais, kad jų kariuomenė galėtų pradėti ruoštis“, – sakė V. Zelenskis.

Jo teigimu, Rusija dabar bando daryti informacinę įtaką, skleidžia tam tikrus naratyvus ir dezinformaciją net per Europos ir JAV žiniasklaidos platformas.

Ukrainos prezidentas paminėjo, kad dabar daug jaunų žmonių Rusija naudoja kaip „patrankų mėsą“. Jei Rusijai pavyks tam tikram laikui įšaldyti karą, veikiant jos informacinei įtakai, jie gali būti paversti kariuomene, panašia į tą, kurią Rusija turėjo iki invazijos į Ukrainą 2022 metais.

2024 m. sausio 10 d. su darbo vizitu Lietuvos Respublikoje lankėsi Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. 2024 metų sausio 11-osios rytą Ukrainos vadovas atvyko į Estiją. Šiuo metu valstybės vadovas lankosi Latvijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: