Nr. 1 Rusijos taikinys Ukrainoje. „Jie juos medžioja jau du metus.“ Nesugaunamoji taktinė brigada (Video)  ()

Rusai juos medžiojo beveik 2 metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos taktinės oro pajėgų brigada su savo lėktuvais MiG-29 sukelia rusams daug rūpesčių, o rusams nepavyksta jų likviduoti jau beveik dvejus karo metus.

Internete pasirodė labai įdomus vaizdo įrašas, kuriame rodomas Ukrainos MiG-29 UB versijos (9-51) lėktuvas – dvivietis variantas, skirtas pilotų mokymui, be radaro. Tačiau verta pažymėti, kad ukrainiečiai šį variantą galėjo patobulinti.

Tai labai retas atvejis, nes Ukraina neteko mažiausiai 23 orlaivių, nors kai kuriuos nuostolius kompensavo Lenkijos ar Slovakijos dalimis pristatyti orlaiviai. Tačiau galima daryti prielaidą, kad dėl nusidėvėjimo ir atsarginių dalių trūkumo šiuo metu gali skraidyti tik labai nedidelė dalis turimų orlaivių, o dauguma pilotų laukia žadėtų F-16.

MiG-29 dar SSRS laikais buvo sukurtas „MiG“ konstruktorių biure kaip fronto naikintuvas, skirtas pirmiausia kovai su oro taikiniais. Tačiau pasitaikius progai MiG-29 galėjo atakuoti ir antžeminius taikinius.

Būdinga tai, kad dėl poros galingų „Klimov RD-33“ variklių „MiG“ pasiekia 2,3 Macho greitį ir labai gerai manevruoja. Kartu su labai sėkmingomis trumpojo nuotolio raketomis R-73, savo našumu pranokstančiomis NATO oro pajėgų raketų „AIM-9 Sidewinder“ versijas, tai sudarė pavojingą derinį.

 

Tačiau didelis trūkumas buvo labai mažas šių naikintuvų skrydžio nuotolis ir gana kukli ginkluotė. MiG-29 turi 30 mm kalibro oro patranką GSz-30-1 su 150 šovinių rezervu, vidutinio nuotolio valdomas raketas „oras-oras“ R-27 arba iki 665 kg svorio bombas „oras-oras“, arba nevaldomų raketų dėtuves S-8 arba S-24. Ukrainiečiai čia pridėjo lengvųjų valdomų bombų JDAM, priešraketinių raketų AGM-88 HARM ir raketų „oras-oras“ „AIM-7 Sparrow“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(2)
(84)

Komentarai ()