Grasinantis Putino juokelis iškabintas Maskvos gatvėse. Ruoškitės pasauliniam karui  (1)

Maskvoje dirbantis BBC korespondentas Steveas Rosenbergas, keliaudamas į darbą pastebėjo keistą reklaminį stendą su Putino veidu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iškabos su Putino veidu Maskvoje neturėtų stebinti - juk artėja jo perrinkimas. Net ir stumdamas šimtus tūkstančių rusų į ugnį Ukrainoje Putinas nepraranda populiarumo. Kiaušinių krizė, nepataisoma infrastruktūrą žiemą, prastėjančios ekonominės prognozės - Putino reitingai yra atsparūs visoms Rusijos problemoms. Jis juk visiškai kontroliuoja informacinę erdvę Rusijoje. Bet stebina ne pati iškaba su Putino veidu, o pasirinkta citata.

„Rusijos sienos niekur nesibaigia“ - taip Putinas sakė 2016 metais. Tuomet jis taip juokavo kalbėdamas su mokiniais. Dabar tai - tikrų tikriausia oficiali Putino politika. Jis tai pakartojo 2023 metų spalį, kalbėdamas nesąmones apie „civilizaciją“.

2023 metais Putinas pasakojo, kad vienam JAV vadovui yra paaiškinęs, kad „Rusija neturi sienų, bet jų neturi ir kitos civilizacijos“. Jis kalbėjo apie rusus, kurie gyvena už pripažįstamų Rusijos ribų. Rusakalbių gynyba buvo vienas iš karo Sakartvele 2008 metais pretekstų, taip pat ir skelbiama karo Ukrainoje priežastis. Rusija turi susikūrusi teisinį pagrindą, įtvirtintą ir Konstitucija, rusakalbių gynybai bet kurioje pasaulio dalyje.

Beje, ta kvaila citata kabo ir Ivangorode - pasienio mieste prie Estijos Narvos.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(38)
(-35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: