Ištaško net naujausią rusišką T-90M. Skelbiama geriausia Ukrainos kovos mašina  ()

Ukrainos kariškiai mūšiuose įrodė, kad pėstininkų kovos mašina „Bradley“ yra galingas ginklas, galintis neutralizuoti net naujausią rusišką T-90M.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiška pėstininkų kovos mašina M2A2 „Bradley“ buvo paskelbta geriausia pėstininkų kovos mašina beveik dvejus metus trukusiame Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą. Tai praneša „Forbes“.

Pėstininkų kovos mašina „Bradley“, kurią Ukrainai perdavė JAV, yra geriausia mašina dėl apsaugos, ugnies jėgos ir optikos balanso.

„Bradley“ šarvai

30 tonų sveriantis „Bradley“, galintis gabenti 10 karių, apsaugotas galingais šarvais. Plieniniai šarvai gali atlaikyti 30 mm šarvus pramušančios amunicijos smūgį. O jei mašinoje sumontuota dinaminė BRAT apsauga, apsauga bus dar geresnė.

Jei palyginsime „Bradley“ su BMP-3, amerikietiška mašina yra daug labiau apsaugota. BMP-3 gali atlaikyti 30 mm sviedinius tik mašinos priekyje.

Apsaugai nuo minų „Bradley“ turi 9 mm plokštę, o karių skyriuje sėdynės pritvirtintos prie transporto priemonės šonų arba lubų, kad sumažintų minos sprogimo smūginę bangą. Mašinos viduje taip pat yra nuo apsauga, kuri sulaiko skeveldras ir sumažina rikošetų keliamą pavojų.

47-oji atskira mechanizuota brigada gavo „Bradley“. Ir ne kartą buvo pranešta, kad automobiliai buvo naudojami sužeistiesiems evakuoti.

„Bradley“ technologijos

 

M2A2 įrengta antros kartos „Sada-II“ terminio vaizdo sistema. Tokia pati, kaip ir ginkluotųjų pajėgų gautuose tankuoe „Abrams M1A1“. Šiluminis taikiklis gali aptikti taikinį iki 8 km atstumu. Taip pat yra lazerinis nuotolio ieškiklis ir GPS. Mašinos vadas gali matyti, ką daro ginklininkas, ir dėl to jis gali savarankiškai atakuoti taikinius.

Rusijos armija naudoja BMP-1, 2 ir 3, kurie apskritai neturi šiluminių taikiklių. Tai reiškia, kad bet kuriuo paros metu „Bradley“ pirmiausia aptiks rusišką mašiną ir bet kuriuo paros metu.

„Bradley“ ginkluotė

 

Pagrindinė pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ginkluotė yra 25 mm M242 automatinis pabūklas, galintis šaudyti šarvus praduriančiais ir labai sprogstamais šoviniais. Maksimalus M242 šaudymo nuotolis yra 2 km. Šaudymo greitis 200-500 šūvių per minutę. Mašina taip pat turi prieštankinį TOW-2B.

M242 yra visiškai stabilizuotas, todėl „Bradley“ gali duoti tikslią ugnį judėdamas. Neseniai du ukrainiečių „Bradley“ pamušė technologiškiausią Rusijos ginkluotųjų pajėgų tanką T-90M „Proryv“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(6)
(100)

Komentarai ()