„Boikotuoti Putiną. Grįžti iš karo. Nemokėti mokesčių.“ Rusijoje prasideda sukilimas  ()

Protestai Rusijoje įsisiūbavo ne juokais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį nuteisto Baškirijos aktyvisto Failo Alsynovo šalininkai paskelbė visoje šalyje vykstančią kampaniją „Laisvę Failui – laisvę Baškirijai“, kuria ragina respublikos „patriotus“ grįžti iš karo Ukrainoje, pasitraukti iš pareigų vyriausybėje, nemokėti mokesčių ir boikotuoti „Maskvos politikus“, įskaitant Vladimirą Putiną. Pareiškimą socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ruslanas Gabasovas, kuris kartu su Alsynovu vadovavo ekstremistine laikomai organizacijai „Baškort“.

Gabasovo kreipimesi, kuris adresuotas „Baškirijos patriotams“, yra 10 punktų. Respublikos gyventojai raginami palikti valstybės tarnybą (išimtis – vietos valdžia, ir tik tuo atveju, jei joje galima užimti „baškirų patriotinę poziciją“). Taip pat „patriotų“ prašoma grįžti iš „specialiosios karinės operacijos“, neskaičiuoti arba visai nebemokėti mokesčių ir atidėti komunalinių mokesčių mokėjimus.

Gabasovo kreipimesi šalininkų prašoma paversti šūkiu vardą „Failas“, jį visur išpiešiant ir iškabinant Alsynovo portretus. Taip pat raginama pakabinti perbrauktus respublikos vadovo Radžio Chabirovo, su Alsynovo byla susijusių teisėjų ir teisėsaugos pareigūnų portretus.

 

R. Gabasovas taip pat siūlė paskelbti Maskvos partijų ir politikų boikotą, „pradedant V. Putinu ir „Vieningąja Rusija“, ir reikalauti laisvų Baškirijos Respublikos parlamento ir prezidento rinkimų, į kuriuos būtų įleisti uždrausti baškirų politikai ir partijos.

Kreipimesi siūloma paskelbti boikotą ne vietos verslininkams, kurie nėra deklaravę „probaškirinės pozicijos“. Be to, R. Gabasovas pasiūlė pradėti baškirų kalbos atgaivinimo kampaniją ir pareikalauti, kad valstybės tarnautojai ją vartotų.

 

Gabasovas taip pat paskelbė vienos iš aktyvisčių vaizdo įrašą, kuriame jis taip pat ragina gyventojus grįžti iš fronto.

Protestai Baškirijoje, susiję su Alsynovo teismo procesu (trečiadienį jis buvo nuteistas ketverius metus kalėti bendrojo režimo kolonijoje), tapo vieni masiškiausių Rusijoje nuo karo Ukrainoje pradžios. Trečiadienį jie baigėsi susirėmimais su policija, po kurių Baškirijos vidaus reikalų ministerija iškėlė baudžiamąją bylą dėl masinių neramumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(0)
(86)

Komentarai ()