Rusija ginklus verčiau importuos, nei naudos pasenusius savus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zfroidas 2010-10-06 10:01
speju rusam greit liudna bus technologiju poziuriu... ziurekit ne ka reiskia skaiciai o automatika, optika naktine, kompiuterizacija, veiksmu organizavimas realiu laiku, silumos davikliai iki 2km... rusu pratybos begiojant po miskus to neatstos... pvz amerikonai per 100 d. istaske 3 ar 4 pagal dydi pasaulio armija irake sausai, nes technologijos jau kitos... o su rusais kai susidurs uz amerika eis jau bepilociai nenusaunami is tu ak47 robotu ir lektuvu nuo dideliu iki nano dydzio debesys is rusu kose liks tik.
zeitgeist 2010-10-06 13:31
Rusija technologiniu poziuriu ne kiek neatsilieka nuo JAV, ir litu turi Kosmoso programoms, ne taip kaip NASA. Rusija del ko atsilieka - tai del informacios valdymo. JAV siais laikais geriau ivaldziusi informacijos srautus. Technologijos siuo metu JAV nera kepamos kaip konvejeris, sunki ekonomine padetis, bet kadangi JAV valdo didziausias ziniu tekejus, tai be vargo kiekviena ryta gali pranesti kad isrado nematomus apsiaustus ir pistoletus su mp3 grotuvo funkcija. Sios informacijos niekas netikrina, o tik dziaugiasi kokie jie isradingi. Asmeniskai man nelabai idomu ar Rusija pirks ginklus, ar JAV turi kietesnius. Kam isvis 21a karine technika, Juk "demokratines" valstybes turetu gyventi draugiskai. Tuscia diskusija, vieni palaiko vienus, kiti palaiko kitus. Niekada niekas nesutars. Neverta diskutuoti ven del to kad negalime gauti pirmines informacijos. Kiekvienas straipsnis pateikiamas sukramtytas ir jau formuojantis nuomone kurios siekia straipsnio autorius.
mnv 2010-10-06 14:48
1) Rusija nera demokratija, pagal pasaulini reitinga, kur duodami balai nuo 1 iki 7 (1 = demokratiskiausia), rusai gauna 5. 2) Ak47 labiausiai paplites ginklas, tas tiesa, bet tai nereiskia, kad jis geriausias... Paplites jis visokiose afrikose, rytuose ir t.t., nes jis yra PIGUS, nesakau, kad blogas, bet yra daug geresniu.
zfroidas 2010-10-06 16:19
to zeitgeist pagal tave kam is vis gyvent jei kada nors mirsi pats idomumas ir yra atspet is to kas yra slepiama, tikrus valstybiu keslus o ne buti aviu banda nes zmones visur pasauly diskutuoja, kas nediskutuoja - nekelia klausmu, o tokie yra aviu banda kuri eina ten kur ja veda. Ir taip bus blogiau.
KarolisC 2010-10-06 21:58
Na as manau priesingai, kaip tik reikia kurti savo technologijas ir investuoti i savo pramone kaip ir JAV daro jie gauna labai dideles pajamas is karines pramones. O jai rusija pirks ja is kitu saliu tai tik joms ir didziausia nauda ir bus. Manau jai Rusija nori buti lygeverte su JAV ar kitomis vakaru salimis tai turi kurti savo technika ir nebuti priklausomi nuo kitu. Galbut tai ir ilgai uztruks bet tai bus daug naudingiau nei pirkti is kitu ir jiems "bizni daryti". PS. O jai dar jiems pavyktu ka nors sukurti tikrai naujo tai tikrai butu stiprus smugis JAV kariniai pramoniai
zeitgeist 2010-10-07 08:47
Diskutuoti galima kai yra normali informacija, o ne kaskieno svaiciojimai. Cia tas pats kad imtum gilintis i treju metu vaiko pasakojimus, ir priimtum uz gryna piniga. Komunizmas - visiska valdzios kontrole, socializmas- valdzios kontrole bet laisvesne, kapitalizmas- jokios valdzios- tik verslas... Reikia kazko naujo
Tir4elis 2010-10-07 10:05
Teisingai, tik perkant ir paskui perdirbinėjant praleidi priešininko jau įveiktą etapą ir užuot mėtęs pinigus tarpiniams variantams savo pramonei pateiki jau gatavą produktą ir savotiškai "kilstelį ją už ausų" į aukštesnį lygmenį. Tuo labiau, kad Rusija tikrai nesiruošia būt priklausoma nuo vakarų, čia greičiau bandymas "pavyti ir aplenkti" , kaip tai būdavo daroma dar tarybiniais laikais. Tik dabar sakyčiau skirtumas tame, kad bandoma vėl sutaupyti pinigų. Juk pirks tai ne pilnai kiek reikia, o kiek būtinai reikia pradžiai.
lape 2010-10-07 11:22
Nieko naujo - rusai visada "importuodavo" ginklus, legaliai ar nelegaliai. Labai jau mažai kas jų yra sukurta nuo 0. Turbūt todėl, kad jie nevertina savo žmonių.
zeitgeist 2010-10-07 11:59
Rusai eksportuoja ginklus i visa pasauly, taip kad jie patys gamina pilnu pajegumu.
lape 2010-10-07 12:17
Turėjau galvoje ginklu technologijas, ne pačią geležį.
Arns 2010-10-07 12:31
Hmm, domu kodėl tada JAV taip bijojo kad Iranui atiteks "geležis" S-300
Freeman 2010-10-07 12:53
ka jau ka, bet rusai PLG priemones visada mokejo gamint, na o Irane tokios sistemos nors ir ne pirmo naujumo, nieko gero nezada amerikieciams: Iranui isvis taikomos sankcijos ir nereiketu jokiu ginklu jam stumdyt, ir kai valdzioje fanatikai pasirenge visus netikelius kitatikius, kurie ne su jais, sudegint net ir ginybine ginkluote atsidurusi netinkamose rankose (platinama tretiesiems asmenims) gali pridaryti nepageidaujamos zalos.
neblogenso 2010-10-08 00:38
Sadam'as Huseinas pasakojo, jog Irano zmones, nuo 12 mokomi kaip naudotis ginklais ir t.t. Tai sake priesh netoli 20 m. kariaudama su Iranu JAV tures daug problemu, nes kovos ne su 40 m.pasenusia rusishka technika, bet su 10 m. pasenusia, o tai sudarys jiems daug keblumu. Tikiuosi jog jiems nepavyks papirkt Afganistano, nes tai butu prazutinga Iranui.
Freeman 2010-10-08 13:06
nuo 12 ar 18 metu mokomi naudotis ginklais jokio skirtumo, musulmoniskose salyse visur sunku kariaut ir ten visada bus problemu ar Iranas ar Jemenas...tas pats. modernios salyginai naujos technikos nera daug, greiciausiai tai tik tor'ai ir gal pora povandeniniu laivu rusisku. visa kita paciu iranieciu lipdyta, kurta, tobulinta is rusu, kinu ir amerikieciu technologiju, taigi nieko ypatingo ir gudraus. vien paziurejus i oro pajegas.... deja neturint pranasumo ore karo baigtis aiski....
zfroidas 2010-10-08 13:20
seip jau visa sita svetaine pilna tokios informacijos ko tau dar reikia? nereikia ziureti seurai i viena straipsni... pilna infos apie naujus robotus, egzoskeletus, kompiuterizuotus ginklus..., bet kazkaip nei vienas NERA RUSU GAMYBOS bent 99proc. Kas? valdzios kontrole?: Komunizmas - (iš lot. communis - bendras) – visuomeninė-ekonominė santvarka, pagrįsta visuomenine gamybos priemonių nuosavybe. Komunizmo metu valstybės aparatas yra nunykęs, nebėra žmogaus išnaudojimo kitu žmogumi, visuomenė nepasidalijusi į atskiras klases ir įgyvendinamas gėrybių dalijimosi principas "iš kiekvieno - pagal galimybes, kiekvienam - pagal poreikus".