„Atkurs jėgų pusiausvyrą“. Nauja valstybė paskelbė turinti hipergarsinius ginklus (Foto)  ()

Ekspertai spėjo, kad tai gali būti ne nauja raketa, o priešlaivinė CM-400AKG, kurią šalis įsigijo prieš penkerius metus savo naikintuvams JF-17 „Thunder“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakistano oro pajėgos paskelbė apie hipergarsinės raketos egzistavimą. Ginklai yra dalis didesnių modernizavimo pastangų „atsispirti besivystančioms grėsmėms“ dalis, sakė oro maršalas Zaheeris Ahmedas Baber Sidhu, rašo „Defense News“.

Hipergarsinių ginklų buvimas leis Pakistanui sukurti „galingą jėgą ir atkurti jėgų pusiausvyrą regione“, sakė kariuomenės vadas. Be to, Pakistanas ketina modernizuoti naikintuvą J-10C, nepilotuojamus orlaivius, EW ir oro gynybos sistemas, taip pat itin mobilias oro gynybos sistemas.

Tuo tarpu Pakistano kariuomenė atsisakė suteikti papildomos informacijos apie hipergarsines raketas.

Stebėtojai rašo, kad Kinija, kuri yra pagrindinė Pakistano ginklų tiekėja, savo hipergarsinę iš oro paleidžiamą raketą YJ-21E pristatė oro parodoje dar 2022 m. Tačiau raketa skirta bombonešiui H-6K „Badger“, kurio Pakistano oro pajėgų arsenale nėra.

 

Tarptautinio strateginių studijų instituto karo analitikas Timothy Wrightas mano, kad Pakistano vadinamoji hipergarsinė raketa greičiausiai yra ne naujas ginklas, o CM-400AKG, kurią šalis įsigijo prieš penkerius metus savo naikintuvui JF-17.

 

„Pasak raketos gamintojo, Kinijos aviacijos pramonės korporacijos, raketa CM-400AKG gali skristi hipergarsiniu greičiu, t. y. viršija 5 machų greitį. Tačiau nepriklausomo šio teiginio įvertinimo nebuvo. Gali būti, kad raketa yra viršgarsinė, 3–4,9 machų greičio“, – pabrėžė Wrightas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(11)
(30)

Komentarai ()