„Jų yra tūkstančiai.“ Bus didelė audra. Į karą veržiasi nauja jėga  (5)

Ukrainos teisingumo ministerija parengė teisės aktų pakeitimus, leidžiančius mobilizuoti nuteistuosius, sakė Vysockaja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 18 d., Ukrainos teisingumo ministro  pavaduotoja Elena Vysockaja sakė, kad jos ministerija jau yra sukūrusi teisinę bazę nuteistųjų mobilizavimo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas klausimu. Dabar Parlamento komitetai atidžiai nagrinėja Teisingumo ministerijos pasiūlymą.

Apie tai ji pranešė tiesiogiai per Ukrainos radiją. 

Anot jos, prasidėjus Putino armijos invazijai į Ukrainą, buvo tūkstančiai prašymų iš nuteistųjų, pasiruošusių prisijungti prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretų.

Šiuo atveju kalbama ne tik apie šiuo metu kalėjusius, bet ir buvusius kalinius, kurie automatiškai išbraukiami iš karių registro. Net jei jie savo noru ateis į karių registracijos tarnybas, juos bus atsisakyta mobilizuoti.

Vysockaja pareiškė, kad nuteistųjų siuntimas į frontą yra teisingas. Ir jei visas šis procesas bus organizuotas teisingai, tai bus naudinga ir pačiai Ukrainai.

Dabar Aukščiausiosios Rados deputatai ruošiasi keisti mobilizacijos teisės aktus. Yra išlyga dėl nuteistųjų, tačiau ji yra „ribota versija“. Į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas deputatai nori leisti tik tuos, kurie buvo paleisti į laisvę bent prieš dvejus metus, o vėliau – tik už tam tikrų kategorijų nusikaltimus.

Teisingumo ministerijos pozicija yra tokia: jei žmogus jau yra atlikęs bausmę, jis gali savo noru eiti į frontą. Be to, nepaisant to, pagal kokį straipsnį jis tuo metu buvo nuteistas.

 

Vysockaja pridūrė, kad Rusijos Federacija jau seniai turi savo nuteistųjų verbavimo, mokymo ir paruošimo karui prieš Ukrainą sistemą.

Iš pradžių Ukrainos vyriausybė davė leidimą mobilizuoti nuteistuosius lygtinai. Per pirmąjį Aukščiausiosios Rados mobilizacijos komiteto posėdį Zalužnas kategoriškai priešinosi teistų ir anksčiau teistų asmenų mobilizacijai.

Kol kas mobilizacijos įstatymo projektas vis dar yra svarstomas ir aiškinamasi daugeliu punktų, keliančių parlamentarų diskusijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(5)
(96)

Komentarai (5)