Čia tai bent! Vokietija „pagražina“ pagalbą Ukrainai  ()

Vokietija pateikia melagingą informaciją apie pagalbą Ukrainai, skelbia DW.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia tai bent! Vokietija „pagražina“ pagalbą Ukrainai.

Vokietija slepia informaciją nuo NATO partnerių ir savo piliečių apie savo karinius biudžetus.

Kaip praneša Censor.NET, apie tai rašo DW.

NATO valstybės narės įsipareigojo gynybai stiprinti skirti 2 % savo šalies BVP. Pradėjus plataus masto Rusijos Federacijos invaziją į Ukrainą, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pažadėjo toliau įgyvendinti tikslą ir padidinti gynybos išlaidas iki 2 % BVP.

Šiam tikslui, kaip pažymima leidinyje, buvo įkurtas specialus 100 milijardų eurų fondas. Už šiuos pinigus buvo ketinama įsigyti modernių ginklų Vokietijos kariuomenei. Tačiau staiga tapo žinoma, kad Scholzo vyriausybė finansuoja pagalbą Ukrainai iš to paties fondo. Tai sukėlė didžiausios Vokietijos opozicinės partijos CDU (centro dešinės Krikščionių demokratų sąjungos) atstovų pasipiktinimą ir kritiką.

„Tai tikrai neskaidri sistema, kuria siekiama sukurti įspūdį, kad Vokietija vis dar gali pasiekti 2 % tikslą“, – sako partijos atstovas Roderichas Kiesewetteris.

Jis taip pat kritikavo tai, kaip Scholzo vyriausybė apskaičiuoja pagalbos Ukrainai kainą.

„Skaičiai pagražinti... Turėjome atidžiai žiūrėti, kas iš tikrųjų buvo pristatyta. Ir mes nustatėme, kad per pastaruosius dvejus metus tai buvo nuo 4 iki 5 milijardų eurų. Dar 8 milijardai eurų šiems metams buvo paskelbti, bet nebuvo numatyti, ir būtų labai teisinga ir naudinga, jei Vokietijos valdžia paskelbtų tai, kas numatyta, o ne tik žadėta“, – pažymi CDU politikas.

 

Pasak Vokietijos vyriausybės, ji išsiuntė Ukrainai daugiau nei 17 milijardų eurų finansinės pagalbos. Tačiau, pasak Kiesewetterio, į šį skaičių taip pat įtrauktos socialinės paslaugos daugiau nei milijonui ukrainiečių pabėgėlių pačioje Vokietijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()