[ŽT] Ukraina stato savo „Surovikino liniją“. Mesti milžiniški resursai  ()

Ukraina stato grandiozinę gynybos liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina palei fronto liniją sukūrė 965 km naujų įtvirtinimų, kurių kaina siekia 466 milijonus JAV dolerių, praneša britų laikraštis „The Telegraph“. Tarp jų – tranšėjos, betoninės „drakono dantų“ tankų gaudyklės ir požeminiai valdymo centrai.

Didelio masto naujų gynybinių linijų statyba žymi perėjimą nuo pažadų 2023 m. surengti didelį puolimą prie aktyvios gynybos strategijos 2024 m.

Nauji įtvirtinimai įrengti Donecko srityje prie Lymano ir Avdijivkos miestų, Charkivo srityje prie Kupjansko ir šiaurėje palei Rusijos ir Baltarusijos sienas. Kyjivas sustiprino savo gynybą šiaurėje 63 proc., teigiama „Reuters“ pranešime.

Laikraštis „The Telegraph“ pažymi, kad naujoji Ukrainos gynyba labai primena Rusijos vadinamąją „Surovikino liniją“ – trisluoksnę tranšėjų, spąstų ir atraminių punktų sistemą, kuri sėkmingai atmušė Ukrainos kontrpuolimą. Kyjivas atkartojo minų laukus, kurie padarė žalos NATO apmokytoms brigadoms su vakarietiškais tankais ir šarvuočiais.

 

Imituodama šias Rusijos gynybos priemones Ukraina siekia sustabdyti tolesnius teritorinius nuostolius ir kartu parengti savo pajėgas būsimoms kontratakoms, kad išlaisvintų okupuotus regionus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: