„Geriausi tankai, kuriuos turi Ukraina.“ Tai ne „Leopard“ ir ne „Abrams“. Nustebino net ekspertus (Video)  (1)

Šie tankai turi puikią reputaciją tiek tarp ekspertų, tiek tarp pačių karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai parodė trumpą filmuką, kuriame pristatoma 21-osios mechanizuotosios brigados technika. Brigada naudoja „Stridsvagn 122“ tankus. Šie tankai turi puikią reputaciją tiek tarp ekspertų, tiek tarp pačių karių.

„Stridsvagn 122“ tankus Ukrainai padovanojo Švedija. Šią vasarą į frontą buvo pristatyta 10 vienetų. Tai tankai, kurie buvo sukurti ne nuo nulio, o vokiško „Leopard 2A5“ pagrindu. Šiaurės Europos šalis čia pritaikė keletą pakeitimų, kurie žymiai padidino patvarumą ir bendras kovines galimybes.

 

Gynybos analitikas Jarosławas Wolskis viename iš savo įrašų soc. tinkle „X“ rašo, kad šiuo metu tai yra „geriausi tankai, kuriuos turi Ukraina“.

Be to, jau pastebėta, kad ukrainiečiai šiuos tankus naudoja su „Barracuda IR“ kamufliažiniu tinklu. Jis yra atsakingas už tanko šiluminio ir radaro signalo sumažinimą, todėl priešo sistemoms jį sunkiau aptikti. Deja, nepaisant to, „Stridsvagn 122“ jau patyrė rusų atakų, nors iš keturių užfiksuotų atvejų tik vienas buvo įvertintas kaip negrįžtamas nuostolis.

Kodėl „Stridsvagn 122“ yra geresnis už vokišką originalą? Švediškame variante yra daug patobulinimų, įskaitant: sustiprintas bokštelis ir korpuso bortai, patvaresni degalų bakai ir sistemos, nutraukiančios oro tiekimą į variklį, aptikus nepageidaujamas medžiagas. Be to, jis turi pažangią ugnies valdymo sistemą, kuri yra artimesnė naujesnio „Leopard 2A6“ nei „Leopard 2A5“ sistemai. Švedai čia taip pat įdiegė tankų valdymo sistemą (TCCS).

 

Tačiau pagrindinė ginkluotė išliko nepakitusi. Tai 120 mm L/44 lygiavamzdis pabūklas. Be to, įgula taip pat turi du 7,62 mm kulkosvaidžius ir 80,5 mm dūminį granatsvaidį. 1500 AG variklis ir pakaba taip pat atitinka „Leopard 2A5“. „Stridsvagn 122“ gali pasiekti maždaug 70 km/val. greitį. Apskaičiuota, kad jo atstumas yra apie 470 km keliuose ir apie 150 km laukuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(249)
(7)
(242)

Komentarai (1)