Unikalu. Ukrainos kario nuotrauka „sprogdina“ soc. tinklus. Sunku neatkreipti dėmesį (Foto)  ()

Vaizdas išties neįprastas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose neseniai pasirodė nuotrauka, kurioje matome neįprastą „seno“ ir „naujo“ derinį. Tai Ukrainos kareivis, sėdintis ant žirgo, ant kario peties – FGM-148 „Javelin“.

Praėjusių metų rugpjūtį pasirodė informaciją, kad rusai mūšiui ruošia klasikinę kavaleriją, siųsdami į karą vieną iš raitelių pulkų iš autonominės Baškirijos respublikos. Interneto vartotojai tiesiog įsiuto, nes, nors rusų vadas, su šaukiniu „baškiras“, ir tvirtino, kad daugeliu atvejų arkliai yra geresni už sunkvežimius ar keturračius, nes su jais galima tyliai ir diskretiškai gabenti reikiamą įrangą į frontą, ne visi buvo už šį „pasenusį“ metodą.

Įdomu tai, kad tai nėra visgi beprasmiška, nes  žirgai vis dar aktyviai tarnauja kariuomenėse visame pasaulyje. Ir ne tik vienetiniuose ar reprezentatyviuose daliniuose. Jų yra Vokietijos kariuomenės 230-ajame žvalgybos batalione, kur padeda kalnų operacijose, taip pat jie yra JAV, Kinijos, Indijos ir Čilės kariuomenėse. Pavyzdžių galima rasti ir arčiau, Lenkijos pasienio sargyba juos naudoja patruliuojant  pasienyje su Baltarusija.

Paaiškėjo, kad žirgų privalumus pradėjo vertinti ir Ukraina, nes internete galima rasti unikalią nuotrauką, kurioje matome Ukrainos kariuomenės 3-iosios atskiros puolimo brigados karį ant žirgo su FGM-148 „Javelin“.

 

Vaizdas išties neįprastas, nes tai keistas klasikinės karybos ir šiuolaikinių technologijų derinys, į kurį sunku neatkreipti dėmesį.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(1)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: