ES pasirengusi imtis radikalių veiksmų. „Vengrija bus nubausta“  ()

ES ruošiasi nubausti Vengriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES pasirengusi imtis radikalių veiksmų, jei Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ir toliau blokuos pagalbos Ukrainai paketą, rašo „Bloomberg“.

Cituodamas šaltinius ES, leidinys pranešė, kad 26 šalys narės yra pasirengusios priimti karinės pagalbos Ukrainai paketą per vasario 1 dieną Briuselyje vyksiantį viršūnių susitikimą, nepaisant Vengrijos nenoro remti Ukrainą.

„Pareigūnai pridūrė, kad pasiruošimas tokiam scenarijui jau gerokai pažengęs į priekį“, – pažymima pranešime.

Šaltiniai pažymi, kad jei Vengrijos vyriausybės vadovas nuspręs eiti šiuo keliu, ES galėtų pradėti kitą baudžiamųjų priemonių etapą prieš Vengriją, dėl kurio gali būti atimtos jos, kaip valstybės narės, balsavimo teisės.

Kitas atsarginis pinigų pervedimo Ukrainai variantas, pasak „Bloomberg” pašnekovo, yra pasiūlymas, pagal kurį ES šalys siųstų pinigus Kyjivui ne pagal ES biudžeto procesą.

 

Pasak šaltinio, tokiam scenarijui rengiamasi jau seniai, tačiau Europos pareigūnai šią galimybę vertina kaip riziką padidinti įtampą tarp ES lyderių.

Leidinys pripažįsta, kad tokiu būdu ES parlamente gali prasidėti platesni susirėmimai Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico perspėjimų fone. Slovakijos lyderis jau praėjusią savaitę perspėjo kolegas, kad gins Vengriją nuo bet kokių galimų žingsnių, kuriais siekiama sutrukdyti Orbano vyriausybei naudotis savo teisėmis ES.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()