„Jie pateko į pasalą. Sprogo Tu-22M3.“ 600 km per Rusijos teritoriją. Skamba visa Ukraina, ką padarė pulkininkas (Foto)  ()

Ukrainos žvalgybos agentūra pranešė, kad pulkininkas Olehas Babijus žuvo giliai priešo užnugaryje. Vadui po mirties buvo suteiktas Ukrainos didvyrio vardas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023-ųjų rugpjūtį Ukrainos žvalgai Rusijos Federacijos teritorijoje sunaikino bombonešį Tu-22M3, tačiau grįžanti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją žvalgybos grupė pateko į pasalą ir patyrė nuostolių. Tai sausio 23 dieną pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato spaudos tarnyba.

Pranešama, kad žvalgybos grupė pėsčiomis įveikė daugiau nei 600 kilometrų priešo teritorija. Patekę į gilų užnugarį, žvalgai sunaikino rusų bombonešį Tu-22M3 ir apgadino dar du.

GUR teigimu, minėtų lėktuvų likvidavimo operacija smarkiai pažeidė šalies agresorės karinės ir politinės vadovybės planus dėl Ukrainos apšaudymo, nes dėl to buvo destabilizuota aerodromų ir tolimosios aviacijos bazių veikla.

Žvalgybos agentūros duomenimis, per operaciją žuvo pulkininkas Olehas Babijus.

„Gavome nepaprastai svarbią užduotį – sustabdyti daugybę antskrydžių į taikius Ukrainos miestus. Užduotis buvo įvykdyta. Tačiau vadui Olehui Babijui tai buvo paskutinė misija“.

 

GUR pabrėžė, kad Babijus atliko devynis sėkmingus žvalgybinius žygius į priešo užnugarį, dvylika specialiųjų priemonių pasipriešinimo judėjimui organizuoti ir kt svarbias užduotis.

Olehas Babijus po mirties buvo apdovanotas Ukrainos didvyrio titulu Auksinės žvaigždės ordinu. Liko žmona ir du maži vaikai.

 

Priminsime, rugpjūčio 19 d. Solcų karinį aerodromą Novgorodo srityje Rusijoje užpuolė dronai. Rusijos Federacijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė apie vieną apgadintą orlaivį. Tuo pat metu vietos žiniasklaida pranešė, kad aerodrome buvo apgadinti mažiausiai du bombonešiai Tu-22M3.

Anot rosZMI rugpjūčio 21 d., per bepiločio lėktuvo ataką Novgorodo srities aerodrome Ukrainai pirmą kartą pavyko visiškai sunaikinti Rusijos strateginį bombonešį. Žurnalistai atkreipė dėmesį, kad internete paskelbtoje nuotraukoje matyti visiškai sudegęs Tu-22M3.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(6)
(168)

Komentarai ()