Kitas lygis. Galingiausias NATO. JK pirmą kartą parodė naujojo tanko „Challenger 3“ prototipą (Foto)  ()

Britai „Challenger 2“ visiškai pertvarkė. Jis vadinamas galingiausiu NATO tanku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rheinmetall BA Systems Land“ (RBSL) pirmą kartą paskelbė tanko „Challenger 3“ prototipo, kuris turėtų tapti geriausiu NATO tanku, nuotraukas. Apie tai praneša „Breaking Defense“.

Anglijos Telfordo gamykloje baigtas gaminti pirmasis tankas „Challenger 3“, nuotraukos paviešintos Londone vykusios tarptautinės šarvuotų transporto priemonių konferencijos metu.

Tikimasi, kad netrukus prasidės giliai modernizuoto „Challenger 2“ bandymai, kurie truks 18 mėnesių, kurie vyks ir Didžiojoje Britanijoje, ir Vokietijoje. Iš viso bus sukurti 8 prototipai.

 

„Programa „Challenger 3“ pristatys geriausią savo klasėje NATO tanką, kuris pakeis kario pajėgumus ir užtikrins XXI amžiaus karo atgrasymą iki pat eksploatavimo nutraukimo datos (numatyta 2040 m.). Pirmasis prototipas bus pradėtas bandyti artimiausiomis savaitėmis“, – sakė RBSL verslo strategijos ir ateities sandorių direktorius Rory Breenas.

 

Pirmaisiais bandymais bus siekiama patvirtinti kovinės mašinos saugumą tolesniems bandymams su įgula. Brinas taip pat pabrėžė, kad „Challenger 3“ sukurtas remiantis „Challenger 2“ važiuokle ir bokštelio žiedu. Visa kita pakeičiama nauja, įskaitant bokštelį. Visų pirma, bus sumontuotas 120 mm „Rheinmetall“ lygiavamzdis pabūklas, skaitmeniniai nukreipimo ir valdymo įtaisai. Be to, bus patobulinta pakaba ir sumontuotas galingesnis variklis.

 

Apskaičiuota, kad programos kaina 148 tankams siekia 800 milijonų svarų. Šiuo metu kalbama tik apie esamų „Challenger 2“ modifikavimą, tačiau RBSL gali kurti mašinas nuo nulio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()