Rusijai šakės. „Tai bus didelis galvos skausmas Rusijos režimui.“ Dega „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykla (Žemėlapis, Video)  (1)

Tuapsėje, Krasnodaro krašte, dega „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykla.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-26 Rusijai šakės. „Tai bus didelis galvos skausmas Rusijos režimui.“ Dega „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykla (Žemėlapis, Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai šakės. Dega „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykla.

Vaizdo įrašu dalinasi atvirus duomenis nagrinėjanti soc. tinklo „X“ paskyra „OSINTtechnical“.

Tuapsėje, Krasnodaro krašte, dega „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykla. Karo tinklaraštininkas @Tendar apžvelgia, ką šie kasdieniais tapę išpuoliai reiškia Rusijai.

„Smūgis prieš Rusijos naftos objektus Tuapsėje (Rusija) praėjus vos kelioms dienoms po sėkmingo smūgio prieš Ust-Lugos terminalą pašalina visas abejones, kad mes matome tikslines Ukrainos pastangas panaikinti visus pagrindinius Rusijos naftos ir dujų uostus, kad jie taptų nenaudingi.

Žvelgdami į Rusijos naftos ir dujotiekių žemėlapius pastebėsite, kad beveik visi jie krypsta į Vakarus. Yra nedidelis dujotiekis, einantis į rytus, tačiau jis nėra prijungtas prie pagrindinių Vakarų Sibiro naftos telkinių ir yra nedidelis. Rusijos ekonominis gelbėjimosi ratas eina iki pat Vakarų. Anksčiau tai buvo Vakarų problema, nes Rusija naudojosi šia galia Europai šantažuoti. Dabar jos artumas tapo silpnumo šaltiniu.

Iš visų šių dujotiekių tik 5 baigiasi Rusijos jūrų uostais. Kiekvienas kitas dujotiekis, ypač „Družba“, patenka į Vakarų (NATO) teritoriją, todėl jiems taikomos sankcijos ar dar blogiau. Dujotiekis „Družba“ vis tiek iš dalies eina per Ukrainos teritoriją, o likusi dalis, pavyzdžiui, siurblinės, vis tiek yra apšaudymo diapazone.

3 vamzdynai baigiasi netoli Sankt Peterburgo Baltijos jūroje, 2 iš jų eina į Juodąją jūrą. Ukraina sėkmingai 2 juos jau atakavo. Ust-Luga bus neeksploatuojamas ateinančias savaites ar net mėnesius. Laivybos kompanijos vis dažniau privalės svarstyti savo laivų siuntimą į tuos uostus, kurie yra teisėti kariniai taikiniai.

 

Tai bus didelis galvos skausmas Rusijos režimui. Dabartinės atakos vis dar nedidelės, naudojant keletą bepiločių orlaivių, bet jau padarė nemažą žalą. Kai Ukraina pradės masiškai smogti į tuos uostus, Rusijos oro gynyba negalės sustabdyti rezultato, net sunaikindama 99 % visų bepiločių orlaivių.

„National Geographic“ žemėlapis yra 2006 m., tačiau nuo to laiko daug kas nepasikeitė. Pagrindinis skirtumas, kurį matome, yra gamtinių dujų vamzdynų tinklo išplėtimas, kai kurie iš jų buvo paversti „jūros vandens vamzdynais“. Ironija kalba pati už save.

Putinas ir jo oligarchai niekada nenumatė šios situacijos, kaip ir visko, kas prasidėjo nuo 2022 m. vasario mėn. Viskas, ką daro Maskva, pablogina situaciją ir galima neabejoti, kad anksčiau ar vėliau kažkas iš Putino rato (kurie galutinai pavargs nuo šio karo ir nuostolių) pasiskaičiuos, kad lengviau pašalinti Putiną, nei pašalinti Ukrainos valią dėl laisvės ir nepriklausomybės“, – rašo karo tinklaraštininkas @Tendar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(374)
(6)
(368)

Komentarai (1)