Bombos efektas. Rusija imituos branduolinį sprogimą. Pasitelks „slaptąją technologiją“  ()

Žurnalistų teigimu, sukurtas naujas atominės bombos artėjimo imitavimo metodas. Ateityje bus surengtos kelios karinės pratybos naudojant naują technologiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-25 Bombos efektas. Rusija imituos branduolinį sprogimą. Pasitelks „slaptąją technologiją“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketina panaudoti savo naują slaptą technologiją didelio masto karinėse pratybose, kad imituotų branduolinį sprogimą. Apie tai rašo britų bulvarinis leidinys „The Mirror“.

Pažymima, kad Rusijos Federacija sukūrė naują artėjančios atominės bombos modeliavimo metodą ir toliau vykdys keletą karinių pratybų iš eilės, naudodama naują branduolinio karo imitavimo technologiją.

Šios žinutės pasirodė grasinimų dėl galimo eskalavimo Ukrainoje fone. Ekspertai pranešė, kad Sankt Peterburgo karo akademija sukūrė technologiją, kuri imituoja branduolinio sprogimo grybo debesį.

Tokia technologija skirta „padidinti sausumos pajėgų vienetų parengimo kovinėms operacijoms kokybę branduolinio ginklo naudojimo sąlygomis“, teigiama patento aprašyme, su kuriuo susipažino Rusijos naujienų agentūra TASS. Anksčiau tam buvo naudojamas branduolinio sprogimo simuliatorius IU-59.

Publikacijos autoriai remiasi Rusijos žiniasklaidos pranešimais, pagal kuriuos naujasis išradimas bus naudojamas radiacijos, cheminio ir biologinio intelekto tikslais branduolinio sprogimo epicentro parametrams nustatyti.

Bijodamas galimų branduolinio karo pasekmių, Tarptautinis strateginių studijų institutas perspėjo apie galimą Rusijos Federacijos pasirengimą dislokuoti taktinius (nestrateginius) branduolinius ginklus. Su ypatingu susirūpinimu Vakarų požiūriu jie atkreipia dėmesį į Rusijos pasitikėjimą, kad eskalavimo sąlygomis pavyks pasiekti ir išlaikyti pranašumą bei kompensuoti personalo ir įrangos praradimą.

 

„Kare prieš Ukrainą Rusija naudojo tiesioginius branduolinius signalus, nukreiptus į JAV ir NATO, pasitelkdama savo strategines ir taktines branduolines pajėgas. Pastaruoju metu ji Baltarusijos pavyzdžiu parodė, kad žiūri į branduolinius ginklus (taktinius branduolinius ginklus) kaip naudingą priemonę toliau kontroliuoti savo artimąjį užsienį ir didinti prievartos pajėgumus NATO atžvilgiu“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()