Jau 2024-aisiais. Rusija ruošia naujausią karo žvėrį S-70 „Ochotnik“. Kas žinoma (Video)  ()

Kas tai per orlaivis ir koks jis gali būti pavojingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistas teigia, kad masinė sunkiojo reaktyvinio drono, paremto S-70 „Ochotnik“ projektu, gamyba turėtų prasidėti jau 2024 metų antroje pusėje. Kartu jie remiasi Novosibirsko srities vicegubernatoriaus Sergejaus Semeko žodžiais.

Šis teiginys vertas dėmesio. Mat dar 2023 metų balandį rusai paskelbė, kad S-70 „Ochotnik“ serijinę gamybą galės pradėti ne anksčiau kaip 2025 metais. Tai yra, šioje istorijoje rusai pareiškia apie ketinimą pradėti gaminti nepilotuojamą atakos lėktuvą šešiais mėnesiais anksčiau nei planuota.

Iki šiol Rusijos S-70 „Ochotnik“ projektas gali sukelti tam tikrą skepticizmą dėl pakartotinai atidėliojamų suplanuotų bandymų užbaigimo ir gamybos pradžios terminų. Visų pirma, 2020 metais Rusijos korporacija UAC paskelbė apie planą pradėti S-70 gamybą 2023 m., vėliau šis laikotarpis „persikėlė“ į 2024 m., o vėliau į 2025 m.

Be to, 2023 metų vasarą įvyko ir nesėkmingas rusų bandymas fronte, kai jie teigė, kad S-70 „Ochotnik“, matyt, jau smogė į taikinius Ukrainoje, tačiau iš tikrųjų tai buvo Irano „Šahed-171“ kadrai, užfiksuoti dar 2014 m.

 

S-70 „Ochotnik“ pagal savo charakteristikas yra labai didelis orlaivis, kurio fiuzeliažo ilgis yra 14 metrų, o sparnų plotis – 19 metrų (tai yra gana artimas, pavyzdžiui, MiG-29). Tuo pačiu metu deklaruojamas S-70 kilimo svoris yra net 25 tonos, ypač kovinė apkrova yra iki 3 tonų.

 

 

Kokia tiksliai turėtų būti S-70 „Ochotnik“ kovinė apkrova, yra atviras klausimas. Mat projekto pradžioje mokslininkai tvirtino, kad šis reaktyvinis dronas galės panaudoti beveik visą valdomų oro ginklų asortimentą, įskaitant priešlėktuvines raketas ir sparnuotąsias raketas taktinei aviacijai.

Atitinkamai, nereikėtų atmesti galimybės, kad priešas bandys pritaikyti savo S-70 bent jau sklandančioms aviacinėms bomboms numesti.

Kokiu tempu rusai sugebės gaminti S-70, taip pat atviras klausimas. Galima rasti duomenų, kad iki 2025 m. rusai planavo pagaminti tris S-70 prototipus ir tris jiems skirtas valdymo stotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(44)
(-32)

Komentarai ()