[ŽT] „Mažiausiai 2 000 000.“ Tai keičia žaidimą. Skelbia, kas ateina į frontą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2024-01-28 19:57
Nėra ten taip viskas gerai ir pigu. Arčiausiai turbūt yra openipc bazė (kiniška kamerytė su linuxu viduje), bet viskas kiek bandžiau ten taip optimizuota tik streamingui, dar nieko neapdorojant jau kaista kaip velnias. Visokie ten rasberiai ir usb ML acceleratoriai? Nu gal, bet kad biudžetas gal ne tas.
Xdmin 2024-01-31 09:49
Tarkim kainuos ne 400$, o 1000$. Jei vienas dronas sugebes nukauti/suzeisti bent 1 kareivi, tai uz 1 milijarda $ galetum sunaikinti 1 milijona kariu. Tiek kariu nuneses sustabdytum kara, ir labai pigiai. Palyginimui: According to DOD, NATO and EU members and other allies have committed about $35 billion in security assistance to Ukraine. Man idomu kaip ateityje itakinti zmones bus saugomi nuo tokiu dronu.
kestutisz 2024-01-31 12:17
jei protingai - taip kaip ir dabar apsauginiai saugo nuo kulkų. jei kaip visada - hobis labai labai stipriai nukentės, atsiras melejonai _dar_ papildomų ribojimų, kad tik nenorėtum tuom domėtis.
HardAxe 2024-01-31 14:08
AI "brangu" treniruoti, paskui sukelti į raspberry nebėra taip brangu įrangos prasme. coralTPU kainuoja 70eur mažmeninėj. pi zero 2 + TPU + kamera į 100€ tilptų turbūt. į 200€ - laisvai.
kestutisz 2024-01-31 14:21
Na bet kokia yra pagrindinė problema? Visi va žino ką, kokiom priemonėm reik padaryt, ir praktiškai nematyti realizacijų... Aš pvz neturiu jokio experienco su "AI" ir nelabai matau kaip būtų galima nesunkiai realizuoti. Bet gal kažko nežinau. Net kelių metų senumo mavic'o logiką jei pavyktų realizuoti (užfiksavimas pagal pažymėtą) nors ir tam reiktų pakabinti visą kompą - būtų ossom, jau būtų galima per tarpninkus rasti kaip patesuot gyvai. Realiai mačiau 2 bandymus bent jau parodyti kad kažkas vyksta - ukrainiečių dronas "fiksuoja taikinius" kažkur už medžių ir nėra jokio patviritnimo, kad na jie su "AI" ir sunaikino. Ir rusų - kur mol dar ir su temovizoriumi. Pastarasi gal net kiek lengviau realizuojamas, nes tiesiog galima taikytis ten kur "šilta". Bet lengvai apgaunama tokiais pat flare'ais kaip aviacijoje.
immortallt 2024-01-31 15:19
AI ir nesunkiai realizuoti Oi prajuokino...
kestutisz 2024-01-31 15:43
ten net nelabai kažkokio "AI" ir reikia, todėl ir turėų būt paprasta, visi čia dabar įsivaizduoja kad vos ne koks chatgpt/dall-e hiridas pats ras tanką, jei nebus tanko ir jau trūksta baterijos tada pats pasirinks taikinį pagal prioritetą, susitars su swarmu kas ką ir pan. Tai čia taip, nepaprasta. O realiai - tikėtina turėtų užtekti kai kas buvo madinga iki žodžio AI, ir daroma dar su pirmais rasberiais - opencv, centroid tracking.
immortallt 2024-01-31 16:17
O jei apsiriks ir kokį visureigį didesnį, kuriame sėdi ukrainiečių šeima su 3 vaikais palaikys tanku ir susprogdins, kas atsakys? Atskyrimas savo tanko ir priešo tanko, kai abiejų modeliai būna tie patys, nes ukrainiečiai naudoja perimtą techniką? Nesupaprastink per daug. Ne veltui tiksli autonominė karinė technika kainuoja astronominius pinigus.
kestutisz 2024-01-31 17:21
Tokių technoliogijų net switchbduose nėra, ir šiame kare greičiausiai nebus. O vat paprastas trackingas kur kol turi ryšį pažymi kokį kvadratuką (nu arba bukai centrą) ir ten pagal kontrastą bando į jį pataikyti pats, jei neliko ryšio - pilai tikiu. Na, anot vienų kitų tokie ir developinami. Jokiu ten "AI" net nėra.
HardAxe 2024-02-01 10:08
nu tai tikrai nesunku, bet reikia daryti. užtrunka laiko, kaip ir vaiką pagimdyt. + Kažkiek kainuos testavimas, kai jau skraidysi į tanką ir daužysi droną. O padarius prototipą, paskui reikia gauti tiekimą detalių. Jeigu prototipas skris su kokiu kiniško drono fiuzelažu, raspberry pi ir coral TPU spartintuvu, po bandomosios partijos man reikės dalių 10`000 identiškų dronų surinkimui. coral TPU dar neseniai buvo trūkumas, raspberry pi atsargos irgi šokinėja... surinkti kiekį bus didesnė bėda negu atrodo. o paskui padarius prasidės - pataiko į nupieštus lėktuvus, nepatiko į padngom apkrautus lėktuvus, pataiko į pripučiamus tankus... kas visai faina su AI, tai jam galima būtų sušerti normalios ir pigios termo kameros vaizdą kartu. Žiemą visai suveiktų. Kas labia lievai su AI, tai jis tikrai neatskirtų savų nuo priešų.