„Labai tikiuosi, kad tai netiesa...“ Europoje kyla panika. Ką padarė JAV  (17)

Visam civilizuotam pasauliui pranašaujami sunkūs laikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo ilgiau tęsis vidinė kova JAV politikoje, tuo labiau tai pakenks jos, kaip supervalstybės ir sąjungininkų saugumo garanto, statusui, sako Maiklas Naki. Kartu politologas pažymėjo, kad agresorių šalių akyse susilpnėjusi Amerika gali tapti naujų karinių konfliktų priežastimi.

Maiklo Naki interviu galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Žinomas vaizdo tinklaraštininkas išsakė savo pesimistinę prognozę dėl pasaulio artimiausiais metais: „Tai, kas įvyko šią savaitę, manau, yra svarbiausias dalykas, kuris vyksta tarptautinės politikos požiūriu, nes pasmerkia mus monstriškiems 10-15 metų, nes anksčiau Amerika buvo saugumo garantas. Kaip veikia branduoliniai ginklai? Branduoliniai ginklai veikia taip, kad visi bijo, jog visi pradės mėtyti atomines bombas, todėl dėl branduolinio karo baimės elgiasi santūriau nei galėtų. Taip veikė ir Amerika.“

Tada politologas pabrėžė: „Kadangi Amerika yra didžiausią ekonominį potencialą turinti šalis, daugelis šalių, nors ir ėmėsi veiksmų destabilizuoti pasaulį, vis tiek atsigręždavo į Ameriką, bijodamos, kad Amerika duos velnių, jei kas nors atsitiks. Amerikos politinis silpnėjimas ir istorija, kai Amerika nesugebėjo garantuoti savo partneriams įsipareigojimų, kuriuos pasirašė, – tai viskas.

 

„Dabar problema bus su Pietų Korėja, nes Pietų Korėjos saugumą užtikrina Amerika, o Pietų Korėja turi kaimynę Šiaurės Korėją. Jie mato, kad Amerika gali vieną kartą ir nustoti vykdyti sąjungininkų įsipareigojimus, Pietų Korėja dabar keis savo strategiją, ir neaišku kaip. Tas pats ir su Europa, t. y. NATO egzistavimas be Amerikos gebėjimo priimti greitus ir veiksmingus karinius sprendimus šiek tiek susilpnėja. Štai ką noriu pasakyti, kad mūsų laukia labai sunkūs 10–15 metų su didele tikimybe, nors tikiuosi, kad tai netiesa“, – perspėjo pasaulio bendruomenę apie neišvengiamybę Maiklas Naki.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(5)
(68)

Komentarai (17)