„Labai tikiuosi, kad tai netiesa...“ Europoje kyla panika. Ką padarė JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-29 08:50
Pilnai sutinku su Naki teiginiais. Amerika prarado savo galybę. Ne ekonomiškai - politiškai. Laikas ES imtis iniciatyvos arba bus **dc.
donatasv 2024-01-29 16:41
JAV kaip buvo gale taip ir liko gale. Tik jos dėmesys nuo rusijos paskutinius kelerius metus persimeta link kinijos. Dėl to visa Europa kartu su tavim panikoje "rusas puola" ir ką toliau daryt. Europa rėmėsi labai dideliu ginklų pertekliu iš JAV ir staiga tas perteklius gali važiuot į karą su kinija.
Benediktas 2024-01-29 16:46
Ir labai gerai, kad Europa panikoje. Ir turėtų būti. Būtų keista jei būtų rami ir nieko nedarytų. Dėl ko ir yra visa kritika, kai matosi, kad daro per mažai ir veikia per lėtai. Džiaukis, kad yra kam kelti alarmus. Svarbiausia - viešumas. Tada atkreipia dėmesį visi ir mažiau kyla klausimų, kam viskas. Ir mes žinom, kad klausimas kontroliuojamas ir bus sprendžiamas, o ne apleistas ar korumpuotas/slepiamas.
donatasv 2024-01-29 17:56
O kam tau panikuot reikia tada? Kai armija ir taip spaudžia politikus į kampą?
Benediktas 2024-01-29 18:12
Viskas vyksta tik todel, kad yra poreikis ir kritika is visuomenes. Armija nespaudzia politiku viesai, o toks spaudimas mazai veiksmingas, armija yra pavaldi politikams ir nedaro politiniu pareiskimu be sutarimo su politikais. Vyriausiasis armijos vadas yra prezidentas. Jis ir gynybos, bei prime ministrai daro pareiskimus. Dar poveiki daro vlogeriai, zurnalistika. Ir labai gerai. Didziausia poveiki politikai gauna is savo rinkeju, ypač, jei tai yra kolektyvinis noras. Jei rinkejams px, tai ir politikams tas pats.
donatasv 2024-01-29 18:27
Nu nu nedaro spaudimo. Daro ir didelį. Pasiskaityk ne blogerių pareiškimus, o kariuomenės vadų. Blogeriai tik atkartoja ką sako vadai. Jei blogeriai darytų spaudimą nors kokį jau seniai Ukraina būtų laisva.
Benediktas 2024-01-29 18:40
Vlogeriai ir blogeriai ir spauda, zurnalistai patys tiesiogiai nedaro spaudimo politikams ir kariuomenei - jie suteikia informacija visuomenei, iskelia klausimus ir alarmus, jei reikia. O visuomene mato tada kas ko nedaro. Jei susidomejimas yra, zurnalistai ta tema knisa dar giliau, kol isknisa. Del tos priezasties Putinas panaikino nepriklausoma spauda. Sunaikino gerus zurnalistus. Kad visuomene nesuzinotu per zurnalistus, 'ko nereikia'.
donatasv 2024-01-29 19:09
Tiremoji žurnalistika labiau suinteresuota atkast sankcijų apėjimo kelius. Blogeriai bure iš kavos tirščių ir varžosi kuris kaip vanga išpranašaus baisesnį scenarijų rytojui. Ko pasekoje tokie kaip tu ir blūdina apimti panikos. Geriau pasiklausyk politikų ir kariuomenės vadų. Kurie dažniausiai pripažysta grėsmę bet šale to dažniausiai priduria, kad tiesioginės grėsmės šiuo metu nėra. Gal po 5 gal po 10 metų. Tie 5/10 metų po ukrainos karo pabaigos. Sudėliojus visus faktus su tuo kiek rusija įklimpo nelabai matau kodėl netikėt vadais ir politikais.
Benediktas 2024-01-29 20:16
Klause urkainieciai savo politiku - sake gresmes nera, kepkit šašlykus. Kitą dieną - karas. Tokius politikus reiktu i kalejima sodinti.
donatasv 2024-01-29 20:33
Ką kitos šalys sakė? Kokie faktai buvo? Aplink Ukrainos teritorija iš rusijos ir baltarusijos pusės buvo apsupta rusijos tankų. Rusija jau apsupo Europą? Nebent putkinas ant savo stalo su žemėlapiu, alaviniais kareivėliais ir šlape svajone jau griauna vakarus...
Benediktas 2024-01-29 20:42
Tau norejau pateikti fakta, kad politiku ne visada reikia klausyti. Kad kiti uz sienu sake - nepadejo, nes valstybes politika buvo kita - visiems sakyti, kad nieko nebus ir dauguma tuo patikejo. Butu buve kitaip - butu evakuave zmones prie pasienio rajonų bent. Kad buti pasiruosus kuro, maisto, pinigu.
donatasv 2024-01-29 21:02
Vakarai neneigia grėsmės, ją pripažysta, skyrė didesnius biudžiatus karo pramoniai. Ruskis tuo tarpu bando visais įmanomais būdais kažką išvaidinti su Ukraina, kad visai neapsijuoktų. Frontą Ukraina pajėgė išjudinti tik ten kur ruskis nespėjo įsitvirtinti. Vakarai į tą laiką patvirtino naujus gynybos planus, nekartot Ukrainos klaidos ir neįleis ruskio į teritoriją, pradės gint nuo pirmo sienos kirtimo. Kiek skyrė pinigų kariuomenei pasimatys po metų kada pradės teikt ataskaitas. Visi požymiai rodo į nusilpusę rusiją ir vakarus darančius išvadas. Kuom remiesi tu, kad vakarai nieko nedaro? Youtubės vandų armija kuri buria iš kavos tirščių?
Benediktas 2024-01-29 21:08
Aš matau dabar jau ir teigiamų žinučių, kad daro. Matau, kad pajudėjo teigiama kryptimi. To reikejo laukti du metus, kad pagaliau atrodo supranta, kad tai didesnis karas nei tik Ukrainos su Rusija. Kad ruostis reikia visiems pasauliniui karui, kad jis neivyktų. Taip kad sioje vietoje zurnalistų straipnsiai, kad kažkur kažkas veikia nepakankamai - yra kaip ekseleratorius bei problemu isviesinimas, kad jos butu placiau pamatomos ir dar greiciau sprendziamos. Toikie straipsniai yra pliusas, o ne minusas. Niekada karui per gerai niekas nepasiruosia. Jei nera kas spardo i užpakalį, tai niekas ir nesiskubina. Kritika visada gerai, jei ji turi loginį pagrindą. Siaip nelabai dar matosi, kad be amerikos Europa suspes aprupinti Ukraina su esama ginklu gamyba, net nepapildant savo atsargu. Kiek gaunu info. O tai reiskia kad Baltijos valstybems turint omenyje Amerikos pasisalinimą gali buti labai blogai. Jei rusija su saiures koreja ir kinija prisiamins daug daugiau kinklu nei ES, kas yra realu, ir ES nepadidins greitai savo kariuomeniu NATO, bus labai blogai Baltijos valstybems. Todel ES saliu vyriausybems turi buti spardomi užpakaliai. Pagal tai kokiu pakreicius viskas vyksta, galiu pasakyti, kad panika ES, o ypač pas mus - tik dides einant šiems metams. Reagavimo greitis nepakankamas.
donatasv 2024-01-29 22:21
Pakolkas tai Ukrainos ir Rusijos karas. Kad tai gali išsirutuliot į daugiau vakarai neneige. Ukrainos ir rusijos propagandos dirba ta linkme jog tai vakarų karas.... Rusijos tikslas kelt paniką, Ukrainos gaut daugiau ginklų. Tai nereiškia, kad žurnalistai turi atkartot visus tuos kliedesius. T.lt to puikus pavyzdys vienam straipsnį vakarai jau ryt bus subombarduoti ruso, kitam jau ruskis nepaneša naštos. Čia žurnalistai turėtų nušviesti apie situaciją, o ne atkartot kiekvieną raganių kuris bure iš kavos tirščių. Sukuriamas burbulas jog vakarai nieko neduoda Ukrainai. Bet su tuo niekuo Ukraina vis dar laiko frontą. Panašu į tai jog Ukraina yra aprūpinta iki JAV rinkimų, o kad nori daugiau tai nenuostabu. Bet reikia nepamiršt ir pačių saugumo. Kitas skirtumas kuris panašu ryškėja vakarai skirtingai supranta Ukrainos pergalę nei pati Ukraina. Viešai šneka vieną, o veiksmai rodo ką kita. Kol reikia gint Ukrainos dalį kuri dabar yra neužgrobta viskas tvarkoje ginklų duoda, oro gynybą duoda, panašu f16 duos. Bet kada pereina šnekta link užgrobtų teritorijų atsiėmimo čia jau entuziazmo nėra. Tai arba nėra intereso atsiimti arba tam neatėjo laikas. Mano požiūriu čia nori nenori bet Ukrainai teks susitaikyti arba atsiimt teritorijas pačiai arba užšaldyt karą. Nes vakarai tems gumą iki begalybės, kol ruskynas nudvės pakišinės ginklų Ukrainai tiek kad nenumirtų bet ruskyno nugalėt to neužteks nebent sugrius ekonomika.
Benediktas 2024-01-29 23:00
Ukrainai duoda ginklu jau dabar nepakankamai. Toliau gali buti dar prasciau, jei amerika atsiribos. Jei Rusija kelia panika vakaruose - tai gerai. Bet esme kad dauguma straipsniu kurie kelia panika yra ne is Rusijos o is oficialiu pareigunu, einanciu pareigas vakaru salyse - tai nera vien tik Rusijos darbas. Ir tai gerai. Kad panikos nebutu, reikia kontraveiksmu - didinti ginklu gamyba, kariuomenes. Didinti pagalba Ukrainai laiku. Problemos parodomos viesai ir bus sprendziamos, bet reikia adekvatumo su laiku. As tikiu kad po 10 metu galima daug pagaminti, bet cia yra lengtynes su ginklų kiekiu/per laiką. Ta panika nera be reikalo. Putinas sioje vietoje turi pranasuma, nes gali greiciau organizuoti ir skirti resursus artilerijos gamybai.
donatasv 2024-01-29 23:22
Iš ko sprendi, kad nepakankamai?
Benediktas 2024-01-30 13:57
Kad nepakankamai sprendžiu iš pranešimų, kad Ukraina taupo sviedinius. Iš to kad pernai ES iš pažadėtų 1mln sviedinių, suteikė tik 300t. ir sako, kad ir tų dauguma pirkti iš kitur, o ne pačios pagaminti. Be to po II pasaulinio karo visi gamybos pajėgumai buvo minimalūs, Amerikoje gal jie didžiausi buvo, bet net Amerikoje nera daug dar vis pagaminama per mėnesį, nes Amerika statė karybą, visai ant kitų kinklų, ant greito karo, nes grėsmės visada buvo daug žemesnio lygio, priesai - be branduolinių ginklų. Rusijos kariuomenė tapo didesnė, nei karo pradžioje, neseniai gavo ar dar tebegauna 2mln sviedinių iš Š.K. Vakaruose tik dabar pradeda investuoti i gamyklų didinimą. Tai reiškia, kad užtruks laiko pastatyti gamyklas, o mes kalbame apie šiuos metus. Be to karas tarp izraelio ir Hamas - nesibaigė. Gali kilti karas tarp Irano ir Izraelio su JAV. Kam vėl gali prireikti ir 155 sviedinių ir dronų ir viso kito. Pakalbos paketai Ukrainai sulaikyti - tiek JAV, tiek ES. O Ukrainai reikes visko siais metais, metai dar tik prasidejo. Šiais metais Ukrainai nusimatų teritorijų praradinėjimas, duog Dieve, kad užtektų amunicijos ir žmonių, kad nesugriūtų frontas šiais metais. Kol Baidenas yra, gal dar Amerika kažką duos iš savo atsargų. Bet kai ateis Trumpas 2025 m., Ukraina gali likti be pakankamo kiekio ginklų, nes ES ginklų gamybos pajėgumai vis dar plėsis ir nebus pakankami. Nes dabar tarp to, kiek sunaudoja per diena ir kiek reikia - atotrukis labai didelis. Pagal tai kaip vyskta politiniai procesai nesimato kad per metus ES pagamins 10 kartu daugiau sviediniu. Tiesiog nespes taip greitai isplesti gamybos. Ir ne bet kuri salis gali gaminti - tai ir technologijos ir irengimai ir zmones - ne tik pinigai. Kaip suprantu amunicijos trukuma bandys kompensuoti dronais, F-16, kitais ginklais. Bet neaisku kiek tai bus sekminga.