Zelenskis: Tik Ukrainos karių dėka pasaulis vis dar tiki Ukraina (Video)  ()

Ukrainos karių dėka pasaulis ir toliau tiki Ukraina ir jos gebėjimu išgyventi šią kovą taip, kaip jai reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pasakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo naktiniame vaizdo kreipimesi į tautą, praneša „Ukrinform“.

Visas prezidento kreipimosi tekstas:

„Linkiu jums sveikatos, kolegos ukrainiečiai!

Šiandien verta paminėti keletą dalykų.

Visų pirma, dėkoju visiems mūsų kariams. Visiems, kurie dabar yra pozicijose, fronte, kovos postuose, kovinėse misijose visoje fronto linijoje – nuo Kupjansko iki Krynkų. Visiems, kurie sveiksta po žaizdų. Ir visiems, kurie ruošiasi prisijungti prie Ukrainos gynybos ir saugumo pajėgų gretų. Šiandien noriu ypač pagerbti mūsų pasieniečius – karius iš Ukrainos sienos apsaugos tarnybos dalinių, kurie ne tik gina mūsų valstybės sieną, bet ir kartu su visais kovoja įvairiose fronto srityse. Plieninė pasienio brigada – kieti kariai. Jie gina Charkivo sritį Kupjansko kryptimi. Esu jums visiems labai dėkingas.

Taip pat norėčiau paminėti karių Artemo Capliuko ir Igoro Kameneckio, jaunesniųjų seržantų Jurijaus Popišo ir Jaroslavo Šolomo bei pulkininko leitenanto Valerijaus Gavriliuko nuopelnus. Ačiū, vaikinai, už jūsų sumanius veiksmus! Lugansko pasieniečių būrio kariai – keršto brigada – stiprūs kariai, jie grįžta į fronto liniją, Lymano ir Bachmuto kryptimis. Esu ypač dėkingas kariui J. Serdiukui už drąsą ir vyresniajam seržantui Kyrylo Chumachenko už asmeninį indėlį. Maryinkos rajone – Žitomyro būrio greitojo reagavimo pasienio komendanto tarnybai - dėkoju jums visiems, mūsų kariams, už taiklumą ir rusiškos technikos sunaikinimą. O ypač norėčiau paminėti jaunesnįjį seržantą Pavlo Ševčiuką ir seržantą Radioną Blaško – puiku, vaikinai! Kiekvienas asmeninis rezultatas šiame kare yra visos Ukrainos rezultatas. Nes būtent asmeniniai rezultatai lemia mūsų valstybės atsparumą, bendrus valstybės pajėgumus ir Ukrainos gynybos sėkmę.

 

Ypatingos padėkos nusipelno ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-osios atskirosios oro puolimo brigados kariai. Ukraina dėkoja jums visiems, kurie visada drąsiai ginate valstybę. Ypač verta paminėti vyresnįjį karį Jevgenijų Kučmenką ir karius Mykolą Mantulą bei Vitalijų Kurdiną už jų kovines operacijas. Ačiū jums, vaikinai, už jūsų drąsą ir už jūsų sugebėjimą tikrai rūpintis savo ginklo broliais! 68-oji atskiroji jėgerių brigada – kariai Anatolijus Vlasiukas ir Mykolas Chubykas – dėkoju jums ir visiems jūsų ginklo broliams už jūsų atsidavimą ir gebėjimą tapti sektinais pavyzdžiais kitiems. Taip pat norėčiau paminėti 100-ąją atskirąją teritorinės gynybos brigadą ir ypač vyresnįjį karį Mykolą Panasenko ir štabo seržantą Oleksandrą Bereznį. Šie vaikinai tokie drąsūs, tokie sąmoningi, tokie nesavanaudiški, kad būtent dėl tokių karių pasaulis išlaiko tikėjimą Ukraina, mūsų gebėjimu užbaigti šį karą taip, kaip reikia Ukrainai.

 

Jau turime tarptautinio bendravimo grafiką ateinančiai savaitei, kuris sustiprins mūsų šalį. Tai apima ir mūsų padėtį Europoje, įskaitant santykius su Europos Sąjunga ir ES kaimynėmis, taip pat tarptautines institucijas, kurių užduotis yra laikytis tarptautinės teisės. Žinoma, ruošiame naujus gynybos paketus ir savo kariams. Apibendrindami naujos savaitės rezultatus, galėsime teigti, kad Ukraina sustiprėjo. Labai svarbu, kad kiekviena savaitė atneštų aiškesnių susitarimų dėka dvišalių santykių su partneriais ir daugiau stabilumo gynybos koalicijoms tiekiant ginklus, sviedinius ir įrangą. Esu dėkingas visiems pasaulyje, kurie padeda tokiu būdu – kad susitarimai veiktų, o mūsų karių atsparumas grindžiamas mūsų partnerių ištverme.

Šlovė visiems, kurie kovoja ir dirba dėl Ukrainos!“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()