Rusiškų T-72 ir T-90 hibridas – T-79. Kokią pabaisą sukūrė Indija (Video)  ()

Indijos kariuomenė turi apie 2000 tankų T-72M1. Kariuomenė nori modernizuoti sovietinę mašiną, todėl paėmė bokštelį iš T-90S.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privati ​​Indijos įmonė AVNL sukūrė hibridinį tanką apjungdama T-72 ir T-90 ir pavadino transporto priemonę T-79 „Kumbhkaran“ arba „Atharva“. Apie tai pranešė portalas „Defence 24“.

X tinkle pasirodė vaizdai, kuriose matyti neįprastas tanko T-72M1 hibridas su bokšteliu iš T-90S „Bhišma“ (eksportinė T-90A versija). Jis buvo pavadintas T-79 „Kumbhkaran“. Pirmoji informacija apie tanko sukūrimą pasirodė 2023 metų pradžioje, kai buvo pranešta, kad tankas yra paskutiniame bandymų etape. Jis turėjo pradėti tarnybą Indijos armijoje.

Indijos kariuomenėje apie 2000 vnt. T-72M1. Indija ieško galimybių modernizuoti savo tankų parką. Reikėjo pigaus ir masinio sprendimo. Bokštelio pasirinkimas iš T-90 paaiškinamas tuo, kad šalis jį gamina savarankiškai pagal Rusijos licenciją. Integravus bokštelį į korpusą, važiuoklė nebuvo pakeista.

 

 

Standartinis T-72 svoris yra 43,8 tonos, o su nauju bokšteliu jis padidėjo 2 tonomis. Su ta pačiu varikliu T-72 tapo sunkesnis, sumažėjo arklio galių skaičius. Todėl Indija gavo tanką su prastesniu pravažumu nei sovietinis T-72. Tačiau teigiama, kad naujojo bokštelio įrengimas pagerino T-79 įgulos ugnies galią ir situacijos suvokimą. Gali būti, kad Indija tanką tieks eksportui, kur naudojami ir sovietiniai tankai, pavyzdžiui, Azerbaidžanui, Armėnijui, Alžyrui, Turkmėnistanui, Vietnamui ar net Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(12)
(-8)

Komentarai ()