Kitokio puolimo nuojautos - Ukraina gaus 16 prancūziškų mobilių tiltų  ()

Ukrainai reikia daug įvairios technikos. Pavyzdžiui, prancūzų kompanija CEFA laimėjo konkursą tiekti 16 mobilių pontoninių tiltų EFA Ukrainai. Tokia technika greitai taps labai svarbia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina laukia 16 prancūziškų savaeigių pontoninių tiltų. Aišku, tai nebuvo kažkokia oficiali priežastis užsisakyti 16 savaeigių pontoninių tiltų, bet šios sistemos primena apie tai, kad Ukrainos gynėjai įsitvirtino kairiajame Dnipro krante. Jau kelis mėnesius ukrainiečiai kontroliuoja nedidelį žemės plotelį prie sugriauto Krynkų kaimo Chersono srityje. Veržtis pirmyn jie neturi galimybių - ten neturi visiškai jokios šarvuotos technikos. Bet dronais ir raketomis ukrainiečiai ten sunaikino labai daug rusų tankų, pėstininkų kovos mašinų ir šarvuotų transporterių.

Prieš porą dienų Pietinės operatyvinės vadovybės atstovė Natalija Humeniuk patvirtino, kad ukrainiečiai išplėtė savo kairiajame Dnipro krante kontroliuojamą teritoriją. Šiandien pasirodė informacija, kad ukrainiečiai gali bandyti sujungti savo kairiajame Dnipro krante formuojamus placdarmus į platesnę teritoriją, kad ten galėtų perkelti techniką.

Pontoniniai tiltai neįrengiami atsitiktinėse vietose, nes jie patys savaime tampa taikiniais. Bet kas žino - galbūt sukūrus gerą oro gynybos skydą ir pabloginus rusų pajėgumus toje teritorijoje, Chersono srityje per Dniprą tokiais tiltais jau greitai riedės ukrainiečių technika.

Kompanija „Chaudronnerie et Forges d'Alsace“ dar 1989 metais sukūrė savaeigį pontoninį tiltą „Engin de Franchissement de l'Avant“, geriau žinomą trumpesniu EFA vardu. EFA Prancūzijos pajėgose tarnauja nuo 1993 metų. Ukraina gaus 16 tokių mašinų.

 

EFA yra ne mobili tiltų tiesimo mašina, kuri tiesiog atveža ir ištiesa plieninį tiltą. EFA - savaeigis pontoninis tiltas, galintis veikti ir kaip keltas. Tai yra svarbu, nes tai reiškia, kad šios mašinos  gali greitai įvykdyti misiją ir pasitraukti - perkėlus techniką rusams neliks taikinio. Veikdamas kaip keltas EFA yra 34,55 m ilgio, gali gabenti net 70 tonų krovinius ir yra paruošiamas darbui per mažiau nei 5 minutes. M1A1 „Abrams“ tankas sveria 57 tonas. EFA patogiai jaučiasi ir plaukdamas atbulas - šiai mašinai nereikia apsisukti.

 

Sujungus keturis EFA tiltus gaunamas geras 100 metrų ilgio tiltas, per kurį gali riedėti ir labai sunki technika. Toks tiltas sukuriamas per mažiau nei 10 minučių.

„Twitter“ puslapis „Maks 23“ praneša, kad Ukraina iš viso gaus 16 EFA tiltų. Tai - naudotos prancūzų mašinos, todėl į Ukrainą jos gali būti perkeltos gana greitai. Nesunku įsivaizduoti, kad EFA tiltai gali greitais manevrais perkelti techniką per Dniprą ir atsitraukti prieš pasirodant rusų dronams ir raketoms. Galbūt rusai kairiajame Dnipro grante greitai nustebs susitikę ukrainiečių tankus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()