Absoliuti tamsa. Rusija sugalvojo dar neregėtą būdą protestams malšinti  ()

Rusija nenori jokių protestų prieš artėjantį Putino perrinkimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu Rusijoje vis dažniau fiksuojami interneto išjungimai, siekiant apsaugoti rusus nuo žinių apie ukrainiečių dronų atakas. Greičiausiai valdžia ruošiasi visiškai išjungti internetą, mano Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centro ekspertai.

„Nuo sausio 25 d. iki sausio 30 d. mobilusis internetas buvo išjungtas Leningrado, Pskovo ir Novgorodo srityse <...> Sausio 30 d. visoje Rusijoje užfiksuotas didžiulis interneto sutrikimas. Tiesą sakant, pagrindinė interneto sutrikimų Rusijos Federacijoje priežastis gali būti perėjimo prie „suverenaus interneto“ bandymai“, rašoma ataskaitoje.

Pažymima, kad „Roskomnadzor“ kalba ir apie kažkokias atsakomąsias priemones ir grėsmių valdymą. Kas Rusijos sistemai kelia didžiausią grėsmę? laisva informacija.

Kovo 17 dieną Rusijoje vyks „prezidento rinkimai“. Nepaisant propagandinių pareiškimų apie paramą Putinui visoje šalyje, masiniai protestai Baškirijoje ir Jakutijoje parodė sistemos pažeidžiamumą. Siekiant užkirsti kelią galimiems protestams ir stipriau „užveržti varžtus“ po „rinkimų“, masinio interneto išjungimo tikimybė Rusijos Federacijoje yra labai didelė“, – mano Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba.

(14)
(8)
(6)

Komentarai ()