„Ivanovec“ pabaiga. „Visus šiek tiek suklaidino neorus žodis kateris“ (Video)  ()

Nuskandintas dar vienas „Juodosios jūros laivyno pasididžiavimas“ – raketinis kateris „Ivanovec“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų žurnalistas Aleksandras Nevzorovas savo „Telegram“ kanale rašo apie raketinio katerio „Ivanovec“ sunaikinimą. Jis įsitikinęs – Rusijos Juodosios jūros laivynas bus sunaikintas.

Nuskandintas dar vienas „Juodosios jūros laivyno pasididžiavimas“ – raketinis kateris „Ivanovec“.

Visus šiek tiek suklaidino neorus žodis „kateris“.

Reikėtų suprasti, kad naujasis nuskendęs kateris yra 56 m ilgio, 10 m pločio ir 493 tonų talpos raketų nešiotojas.

Jame yra tona ginklų ir 40 žmonių įgula. Tai labai rimtas kateris su galingais šarvais ir pakankamai judrus, kad išvengtų torpedų ir oro atakų.

Akivaizdu, kad „Ivanovec“ likimą patirs visi kiti Juodosios jūros laivyno laivai, kurie bus pasiekiami Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Laivynas bus sunaikintas.

Pastebėtina, kad po gėdingo Rusijos pralaimėjimo pirmajame Krymo kare pagal Paryžiaus sutarties sąlygas apskritai buvo uždrausta laikyti laivyną Juodojoje jūroje ir statyti ilgesnius nei 25 m laivus.

Tada rusų admirolas beprotis išrado apvalius laivus – mūšio laivus. Plano idiotizmas buvo akivaizdus, ​​bet didybė jau tada buvo kaip adata ruso užpakalyje.

 

Dėl to rusai, „pergudravę visus“, pastatė du visiškai apvalius kreiserius. Jie tikriausiai priminė didelius šarvuotus beliašus.

Tai ir yra visa apvalaus laivyno istorija – ji telpa į keletą metų ir, žinoma, neturi tęsinio: šie laivai tapo, ko gero, neefektyviausiais laivais per visą laivų statybos istoriją. XX amžiaus pradžioje visi šie imperinio gudrumo stebuklai buvo nurašyti ir išmontuoti į metalo laužą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: