[ŽT] „Tai įvyko paskutinę akimirką.“ Zelenskis ant ledo. Ką sužinojo „The Economist“ ir „The New York Times“  ()

Užsienio žiniasklaida atskleidžia tam tikrus niuansus dėl Zalužno „atsistatydinimo“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-01 [ŽT] „Tai įvyko paskutinę akimirką.“ Zelenskis ant ledo. Ką sužinojo „The Economist“ ir „The New York Times“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ažiotažas apie eilinį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno „atsistatydinimą“ peržengė Ukrainos ribas – apie tai rašo autoritetinga užsienio žiniasklaida, kartu atskleisdama kai kuriuos niuansus, kuriuos jai pavyko sužinoti iš savo šaltinių kariniuose-politiniuose sluoksniuose.

Tiek „The Times“, tiek „The Economist“, tiek „The New York Times“ rašo, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas, taip pat Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis atsisakė užimti Zalužno vietą.

„Times“ pašnekovų teigimu, sausio 29 d. Zalužnas Zelenskio patarėjams pasakė, kad „jų karinės padėties vertinimai yra labiau teigiami nei realistiški“. Po to Zelenskis pasirašė dekretą, kuriuo atleido vyriausiąjį vadą, tačiau po informacijos nutekėjimo (taip pat ir dėl aukščiausios karinės vadovybės bei tarptautinių partnerių spaudimo) jis atšaukė savo sprendimą. Zalužno pareigos buvo pasiūlytos Budanovui ir Syrskiui, tačiau abu atsisakė.

 

„The Economist“ šaltiniai tikina, kad Budanovas nuo pasiūlymo atsisakė „paskutinę akimirką“.

Anot NYT, Zalužnas liks savo poste tol, kol bus rastas jo pakaitalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(49)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: