Blokuojamas internetas. Nebeveikia „State Services“, „Yandex“, MTS, „Ozon“, „VKontakte“, „Odnoklassniki“. Kas nutiko  (1)

Teigiama, kad „Runet“ žlugimas yra Ukrainos hakerių darbas. Tačiau šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-31 Blokuojamas internetas. Nebeveikia „State Services“, „Yandex“, MTS, „Ozon“, „VKontakte“, „Odnoklassniki“. Kas nutiko  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 30-osios vakarą visoje Rusijoje nutrūko pasaulinis interneto ryšys RU domeno zonoje, kurioje veikia rusiškos svetainės ir programos. Dauguma jų neatsidaro.

Socialiniuose tinkluose rusai skundžiasi, kad neatsidaro populiarios svetainės: „State Services“, „Yandex“, MTS, „Ozon“, „VKontakte“, „Odnoklassniki“ ir kt. Tos svetainės, kurios vis dar pasiekiamos, dirba su trikdžiais ir yra labai lėtos.

Internete pasirodė informacija, kad sutriko DNSSEC. Tai DNS protokolo plėtinių rinkinys, užtikrinantis perduodamų duomenų patikimumą ir vientisumą tinkle. Jo dėka užtikrinama, kad RU domenų zonoje dėl atakų nebus galimybės suklastoti IP adresų.

.ru ir .rf domenų koordinavimo centras patvirtino DNSSEC infrastruktūros gedimą ir pranešė žurnalistams, kad stengiasi išspręsti problemą. Centras incidentą pavadino „technine problema“.

Žinomas Rusijos politologas Valerijus Solovėjus teigė, kad „Runet“ sutrikimas yra Rusijos Federacijoje vykusių veiksmų, skirtų sukurti izoliuotą internetą, rezultatas.

„Atrodo, kad pratimai, skirti patikrinti galimybę blokuoti internetą ir „nepageidaujamus“ mesendžerius, yra itin sėkmingi :)“, – su ironija rašė jis.

 

Rusijos „Telegram“ kanalas „Setevyje svobody“ taip pat įtaria, kad dėl to kaltas valdžios bandymas izoliuoti rusus nuo pasaulinio tinklo.

„Panašu, kad toliau tęsiami eksperimentai perkeliant visus Rusijos vartotojus į Rusijos DNS serverį. (DNS – Domain Name Server)... Rusijos valdžia jau seniai perspėjo, kad bandys visus šalies vartotojus perkelti į nacionalinį DNS serverį. Tikriausiai tai dabar ir vyksta“, – pranešė šaltinis.

Teigiama, kad „Runet“ žlugimas yra Ukrainos hakerių darbas. Tačiau šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(3)
(111)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: