„Ši tema jau skamba.“ Solovjovas stoja prieš Putiną. Kas nutiko  ()

Rusijos propaganda pradėjo transliuoti netikėtas tezes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje jie staiga pradėjo kalbėti apie sudėtingas situacijas Ukrainos fronte. Buvęs optimizmas, toks kaip „Kyjivas per tris dienas“, jau seniai išnyko net tarp propagandistų.

Net per Rusijos televiziją jie pradėjo kalbėti apie didelius karo nuostolius. Politologas ir tinklaraštininkas Sergejus Zaporožskis „24 kanalui“ papasakojo daugiau apie tai, ką dabar transliuoja Rusijos propaganda.

Rusijoje propagandos naratyvai šiek tiek pasikeitė. Jei anksčiau, pavyzdžiui, Vladimiras Solovjovas sakė, kad karas yra būdingas rusams, tai dabar jis mažiau optimistiškas. Jis sako, kad kovoti nori „tik anglosaksai“.

Be to, dabar Rusijos propagandistai transliuoja žinutes, kad Ukrainai pakaks sviedinių, europinė produkcija prisitaikys prie karo poreikių, o JAV galų gale vis tiek padės Kyjivui.

„Šis Amerikos pagalbos Ukrainai delsimas juos tarsi ramino, bet, kita vertus, jie nuolat transliuoja, kad Ukrainai vis tiek viskas bus suteikta. Nežinau, su kuo tai susiję, nes jie juk yra suinteresuoti toliau raminti savo gyventojus ir sakyti, kad pergalė arti, tik reikia šiek tiek apsišarvuoti kantrybe. O dabar jie kažkodėl elgiasi priešingai Putino interesams“, – pabrėžė Sergejus Zaporožskis.

Kad ir kokie būtų motyvai, pasakojimai, kad Ukrainoje su ginklais viskas bus gerai, galiausiai rusus demotyvuos. Galbūt tokiu būdu jie nori paruošti Rusijos visuomenę galimoms būsimoms deryboms, nors, atsižvelgiant į Vladimiro Putino ketinimus, kurie nepasikeitė nuo invazijos pradžios, tai mažai tikėtinas pasirinkimas.

 

„Vladimiras Putinas vis dar įsitikinęs, kad jam pavyks pasiekti Lvivą. Iš esmės jie turi daug šizofreniškų svarstymų. Pastarąją savaitę federaliniai kanalai periodiškai sakydavo, kad jei jie ir toliau ten lįs (tam tikromis kryptimis - Red.), jie ir toliau patirs didelių nuostolių. Ši tema jau skamba“, – pastebėjo politologas.

Nemalonias žinias rusams praneša ir taip vadinamieji karo korespondentai. Teroristo Igorio Girkino sąjungininkas ir „Vieningosios Rusijos“ deputatas Aleksandras Borodajus pabrėžia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos okupantams dovanoja „miškininko trobelę“ su trimis namais, kuriuos rusams pristato kaip „didžiąją pergalę“. O tada Ukrainos kovotojai galingai šaudo į juos iš palankių pozicijų vadovaujančiose aukštumose. Tai neseniai nutiko Krachmalnės kaime Charkivo srityje.

 

Borodajus taip pat pažymi, kiek Ukrainos kariai padidino bepiločių orlaivių, kuriuos nuolat naudoja atakuodami priešo pozicijas, skaičių. Todėl dabar rusai ruošiami tam, kad karas ilgas ir oi koks sunkus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(3)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: