[ŽT] „Gali kompensuoti mūšio lauko nuostolius.“ Atskleidžiama, kiek tankų per mėnesį gali pagaminti Rusija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-02-02 13:35
Skaitai tuos straipsnius ir matai, kad info nesueina. Informacija iš mūšio lauko irgi. Gali pagaminti 1500 tankų per metus, bet naujų tankų nesimato... Sako pagamina 100 tankų per mėnesį, t.y. grubiai 3 per dieną ir sako, kad gali palaikyti puolimą neribotą laiką, bet ukrainiečiai per dieną sunaikina dažnai daugiau nei 10, t.y. nespėja gaminti. Galų gale, net jei ir "pagamina" 100 per mėnesį, bet fronte naujų tankų nesimato, reiškia jie tik atgaivina užkonservuotus, kad galėtų važiuoti, šaudyti, gal net ryšio įrangą įdeda ir kažką modernizuoja. Rezultatas, tokią "gamybą" palaikyti gali, kol baigsis užkonservuoti tankai. O tokiais tempais 1-2 metai ir baigsis. Klausimas, kada pradėjo konservus atidarinėti. Ir kuo gilyn į konservus, tuo prastesnė tų tankų būklė bus, tuo ilgiau truksi atgaivinti.
Magnus 2024-02-02 13:53
Bet kita vertus 3 tankai per dieną yra ganėtinai mažas skaičius, turint omenyje visą rusiją. Neatskleidžiant daug informacijos, bet kompanijoje kurioje dirbu, mes sugebam pagaminti 3 gana sudėtingas dideles detales reikalingas trasporto priemonėm (įskaitant karines) per 10sekundžių. Ir taip 24/7 su 75% OEE. Beje putinas karo pradžioje pasisavino vieną iš mūsų fabrikų buvusių rusijoje.
Almiasas 2024-02-02 22:50
Peržiūrėjau keletą rusų armijos propagandinio TV kanalo Zvezda laidų "Voiennaja prijomka" laidų. Tai ten pasakoja taip: 1. Kapitalinti/modernizuoti 3 dar TSRS laikais pagamintos technikos (tankus, PKM) vienetus kainuoja tiek, kiek pagaminti vieną nuo 0. 2. Tankai T-72 nuo 0 negaminami ko gero jau nuo 199X laikų, imami seniau gaminti ir kapitalinami/modernizuojami. Ten išpjaunama su acetileno degikliu didesnė anga duslintuvui, dedamas galingesnis variklis, naujas bokštelis su pabūklu, ir dar daroma daug ko. 3. Tankų resursas nėra labai jau didelis. Variklį rimčiau reikia paremontuoti po 500 valandų, o kapitalinį daryti po 1000 valandų (po 1000 valandų, beje reikia kapitalinį daryti ir lėktuvo An-2 varikliui). 4. Tankų kapitalinimu/modernizavimu užsiima ne tik Uralvagonzavod, bet ir Sankt Peterburgo remonto gamykla, ir dar viena. 5. Yra dar ir daugiau gamyklų, kurios gamina variklius, pabūklus ir t. t. 6. BMP PKM taip pat kapitalinami/modernizuojami keliose remonto gamyklose. BMP-1 perdaromas į Basurmanin versiją. Nes senajame yra iš esmės lygiavamzdis granatsvaidis SPG-9, modernizuojant dedamas naujas bokštelis, toks pats kaip BTR-80, su 30 mm graižtviniu oabūklu.