„Jie nesustos. Tai didelė problema.“ Pagrindinis taikinys. Gheorghita skelbia apie karą su Rusija  ()

Rumunijos generalinio štabo viršininkas ragina ruoštis karui su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelis karas. Rumunija skelbia, ką puls Rusija po Ukrainos.

Rumunijos generalinio štabo viršininkas generolas Vladas Gheorghita paskelbė apie didelę tiesioginio karinio susirėmimo su Rusija grėsmę.

Rumunija turi būti pasirengusi galimai Rusijos agresijai, sako jis.

Jo pareiškimą pranešė įtakingas leidinys „Politico“.

Generolas perspėjo, kad Rumunijos kariuomenės būklė šiandien neleis jai efektyviai atremti galimos Rusijos agresijos. O karo tikimybė gana didelė.

„Taip, Rumunijos, kaip ir visos Europos gyventojai turėtų susirūpinti... Jeigu jis (Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas – red.) laimės Ukrainoje, tada Moldova bus pagrindinis taikinys. Pamatysime įtampą Vakarų Balkanuose... Esu daugiau nei įsitikinęs, kad prezidento Putino politika tik pablogės“, – sakė generolas.

Jis mano, kad Rumunijoje panaikinus privalomąją karinę tarnybą, kariuomenė susilpnėjo. Šiuo atžvilgiu generolas pasiūlė įvesti privalomus karinius mokymus tiek vyrams, tiek moterims.

 

„Rusijos Federacija tapo problema pasaulio tvarkai, demokratijai... Tiesą sakant, tai yra Rusijos karas su demokratiniu pasauliu, o ne su Ukraina“, – sakė rumunų generolas.

Gheorghita taip pat perspėjo, kad Rusijos agresijos atveju šaliai teks susidurti su Rusijos dronų reidais, kaip ir Ukrainoje. Rumunija turėtų imtis priemonių, kad užkirstų kelią šiai grėsmei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: