„Gigantiški rusų nuostoliai.“ Britanijos žvalgyba paskaičiavo okupantų netektis  ()

Rusai į Ukrainą pasiuntė labai platų tankų spektrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija paskelbė apie sunkiosios šarvuotos technikos nuostolius, kuriuos rusai patyrė nuo invazijos į Ukrainą pradžios. Apskaičiuota, jie sudarė apie 2600 tankų ir apie 4900 kitų šarvuočių.

Žvalgybos ataskaitoje, paskelbtoje X platformoje (anksčiau „Twitter“), buvo teigiama, kad tai yra Rusijos nuostoliai, patirti nuo 2022 metų vasario 24 dienos iki 2024 metų sausio 25 dienos.

Kartu pažymėta, kad 2023 metais V. Putino kariuomenė tikriausiai neteko apie 40 proc. mažiau tokio tipo mašinų nei 2022 m. Tačiau taip yra ne dėl gerokai silpstančių ukrainiečių, o dėl besikeičiančių konflikto sąlygų. Anot britų, rusai nemažą 2023 metų dalį praleido gynybinėse pozicijose, o anksčiau bandė agresyviai skverbtis į Ukrainos teritoriją, patirdami didesnių nuostolių.

 

Rusai į Ukrainą pasiuntė labai platų tankų spektrą. Jie naudoja daug senų, net archajiškų mašinų, datuotų 1960 m. Ukrainoje buvo matyti T-54 ir T-55, kurių gamyba buvo pradėta netrukus po Antrojo pasaulinio karo. Tačiau iš viešojoje erdvėje publikuojamos medžiagos galima daryti išvadą, kad įsibrovėliai dažnai naudoja ir tuo pačiu palieka, be kita ko,  T-62M, T-72 ir T-72B arba T-80.

 

Daug pavojingesni yra tokie tankai kaip T-90S (labai modernizuotas T-72B), modernus rusiškas pagrindinis mūšio tankas T-80BWM su pažangia šiluminio vaizdo stebėjimo sistema ir 1500 AG varikliu arba T-90M „Proryv“, vadinamas „Putino pasididžiavimu“. Tai moderniausias tankas, kuriuo rusai disponavo per karą Ukrainoje. Jis buvo sukurtas kaip „Proryv-3“ programos dalis ir pradėtas eksploatuoti 2020 m. Jis ginkluotas 125 mm 2A46M-5 lygiavamzdžiu pabūklu ir nauja ugnies valdymo sistema, pagrįsta trečios kartos „Catherine-FC“ termovizinėmis kameromis. Be to, jis sustiprintas „Relikt“ aktyviais šarvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()