„Pirmą kartą istorijoje“. Ukrainos kovinis robotas sunaikino rusų pozicijas (Video)  (4)

Oro dronai padeda surasti ir pataikyti į taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietoj „mėsos“ puolimų prieš Rusijos pozicijas Ukrainos kariuomenė vykdo robotų šturmus. Apie pasaulyje pavyzdžių neturinčią operaciją „24 kanalui“ pasakojo Ukrainos nacionalinės gvardijos 4-osios „Rubiž“ brigados dronų operatorių vadas Andrijus Otčenašas.

Oro dronui vykdant žvalgybą ir kontrolę, antžeminis dronas, su įrengtu bokšteliu, sutriuškino rusų okupantų pozicijas ir sunaikino personalą. Bokštelis – tai mobili instaliacija pabūklui ar kulkosvaidžiui montuoti. Mechanizmas užtikrina horizontalų arba vertikalų ginklo judėjimą ir sektorinį arba apskritą šaudymą.

„Neseniai pirmą kartą istorijoje įvyko operacija, kurios metu kovotojai, naikinantys Rusijos personalą, iš dangaus nukreipė nepilotuojamą antžeminį droną su bokšteliu. To karinių reikalų istorijoje dar nebuvo – tai nepaprastai šaunu“, – dalijosi Andrijus Otčenašas.

 

Kariškiai pažymėjo nepaprastą robotų efektyvumą: nereikia žvalgų, kurie reguliuotų ugnį, o iš tikrųjų – pėstininkų, kurie vykdytų puolimo veiksmus. Tuo pačiu metu šį darbą itin gerai atlieka tik du dronai, o jų pilotai yra dideliu saugiu atstumu.

Kaip siūlo „24 kanalas“, kalbama apie operaciją, kurią sausį parodė Kijevo 5-osios atskirosios šturmo brigados kovotojai. Jie paskelbė vaizdo įrašą apie panašų mūšį Bachmuto srityje. Tada tikriausiai buvo kalbama apie Ukrainos gamybos droną su koviniu bokšteliu „ŠaBlja“, kurį neseniai leido naudoti Gynybos ministerija. Modulis skirtas naudoti tiek stacionariai, tiek montuoti ant mobilių platformų.

 

 

Bokštelis „ŠaBlja“ yra valdomas nuotoliniu būdu ir turi valdymo pultą nuotolinei kovai. Bokštelis skirtas naudoti su 7,62 mm kulkosvaidžiu. Bokštelis ir nepilotuojamos platformos yra nebrangios, o gamybos procesas yra labai paprastas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai (4)