Kremlius „sprogsta“ iš pykčio. „Jūs neturite teisės...“ Kas nutiko  ()

Kremlius paruošė savo „atsaką“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-07 Kremlius „sprogsta“ iš pykčio. „Jūs neturite teisės...“ Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius „sprogsta“ iš pykčio.

Rusija paskelbė uždraudusi importuoti bananus iš penkių pagrindinių Ekvadoro tiekėjų. Taip reaguojama į prezidento Danielio Noboa pareiškimą, kad jos šalis padovanos senus rusų gamybos ginklus JAV, o pačią įrangą pavadino „laužu“. Ekvadoro valdžia tvirtina, kad bananų pirkimo apribojimai yra „Rusijos atsakas“.

Remiantis geopolitikoje besispecializuojančio Brazilijos internetinio dienraščio „A Referencia“ išvadomis, Vašingtonas planuoja perduoti iš Ekvadoro įsigytus ginklus Ukrainos kariuomenei, kovojančiai su Rusijos invazija.

Savo ruožtu Ekvadoro kariuomenė gautų naujų amerikietiškų ginklų už 200 mln. USD. Kremlius į tai atsako ribodamas bananų importą.

Ekvadoro dienraštis „El Universo“ priminė, kad pastarosiomis savaitėmis prezidentas Danielis Noboa tvirtino, jog Ekvadore likusi sena rusiška įranga kelia grėsmę, nes ją gali perimti daugybė šalies nusikalstamų grupuočių.

Tuo tarpu Kremlius tvirtina, kad Ekvadoras neturi teisės siųsti rusiškų ginklų į JAV, nes su Ekvadoru sudarytose ginklų tiekimo sutartyse yra nuostata, draudžianti juos perduoti trečiosioms šalims.

Kaip pirmadienį interviu žiniasklaidai sakė buvęs Ekvadoros užsienio reikalų viceministras Carlosas Estarellas, bananų pirkimo apribojimai yra „Rusijos kerštas“.

 

Bananai yra pagrindinis į Rusiją importuojamas Ekvadoro produktas. Estarellas išreiškė viltį, kad Kremlius netrukus panaikins draudimą didžiausiems Ekvadoro bananų eksportuotojams „po diplomatinio krizės sprendimo“.

Ekvadoro eksportuotojų federacijos (FEDEXPOR) duomenimis, 2023 metais Ekvadoras į Rusiją eksportavo bananų už 690 mln. USD.

FEDEXPOR teigimu, Rusijos dalis visame Ekvadoro prekių eksporte siekia 5 proc. Kiti produktai, kuriuos iš šios Pietų Amerikos šalies dažniausiai importuoja Rusijos įmonės, yra kava ir krevetės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(1)
(152)

Komentarai ()