„Ar bent kalbėjote su Zalužnu?" Jie sako: „Ne“.“ Prasideda labai keisti įvykiai  ()

Romanas Kostenka pasidalijo savo išvadomis apie situaciją, susijusią su Ukrainos kariuomenės vado Valerijaus Zalužno atleidimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-07 „Ar bent kalbėjote su Zalužnu?" Jie sako: „Ne“.“ Prasideda labai keisti įvykiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Romanas Kostenka pasidalijo savo išvadomis apie situaciją, susijusią su Ukrainos kariuomenės vado Valerijaus  Zalužno atleidimu.

Jei dekretas dėl Zalužno atleidimo bus pasirašytas, tuomet, greičiausiai, kartu su juo atsistatydins Ukrainos generalinio štabo viršininkas Serhijus Šaptala, užsiminė Romanas Kostenka. Kartu Ukrainos kariuomenės pulkininkas pabrėžė, kad esą ruošiamasi personalo pokyčiams, nors dar per anksti tvirtai teigti, kad vyriausiasis vadas bus pakeistas. 

Parlamentaras išsakė savo požiūrį į kalbas apie Zalužno atleidimą: „Jei bus atleistas vyriausiasis vadas, tikrai bus atleistas ir Generalinio štabo viršininkas, nes jie yra žmonės, kurie dirba kartu ir už viską atsako. Jie yra kolegos, ilgamečiai draugai, jie kartu nuo pat karo pradžios, ir viskas, ką jie nuveikė nuo invazijos pradžios, yra ir Zalužno ir Šaptalos nuopelnas ir atsakomybė". 

Kostenka išreiškė pasipiktinimą kai kuriais faktais: „Ar jis bus atleistas, ar ne? Sunku nuspėti. Ką dabar matome, viskas krypsta į tai, kad jis bus atleistas. Prieš tai buvo kurstomas informacinis laukas, kurstomi mūsų komiteto deputatai. Kalbuosi su deputatais, ir mane stebina, kad jie tokius dalykus šneka. Aš jų klausiu: „Tai ar šnekėjai bent kada su Zalužnu?". – O jie atsako: „Ne". - Sakau:“ Tai iš kur tada žinai?“. - Man susidaro įspūdis, kad tai primesta nuomonė, o jie tiesiog viską lengvai priima."

 

„Nesakau, kad gerai pažįstu Zalužną, bet tai, ką jie kartais apie jį kalba, man tiesiog galvoj netelpa. Vykdoma kažkokia diskriminacija, kad šitą dalyką geriau vertintų, nes visiems deputatams kyla klausimų", - sakė Romanas Kostenka. 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(4)
(64)

Komentarai ()