„Laiko švaistymas“. JAV pagalbos Ukrainai paketas artėja prie žlugimo. Kas dedasi  ()

Įstatymo projektą kritikuoja ir respublikonai, ir demokratai. Atstovų rūmai teigė, kad jo svarstymas buvo laiko švaistymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos įstatymo projektas, į kurį įtrauktas pagalbos Ukrainai ir Izraeliui paketas, artėja prie žlugimo. Vasario 5 dieną JAV įvyko uždaras respublikonų senatorių susirinkimas, kuriame jie susivienijo siekiant užblokuoti dokumentą. Tai teigia „The Washington Post“.

Viena iš priežasčių, galinčių trukdyti patvirtinti finansavimą, yra imigracijos reforma. Žiniasklaida pažymi, kad artimiausiu metu pasiekti sutarimą atrodo „mažai tikėtina“.

JAV Atstovų Rūmai bendrame pareiškime išdėstė savo reikalavimus. Jame teigiama, kad teisės aktai „negarantuoja“ sienų saugumo ir paskatins didesnę nelegalią imigraciją.

„Bet koks dabartinės formos Senato įstatymo projekto svarstymas yra laiko švaistymas. Jis miręs. Raginame JAV Senatą jį atmesti“, – pareiškė Atstovų Rūmai.

Prieš įstatymo projekto priėmimą pasisakė ir buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Jis patarė respublikonams nepritarti pokyčiams dar prieš parašant bendrą pareiškimą.

Straipsnyje paaiškinta, kad tam, kad būtų priimtas pirmasis balsavimas, įstatymo projektas turi surinkti 60 balsų.

 

Kai kurie demokratai įstatymų leidėjai taip pat nepatenkinti įstatymo projektu.

„Esame labai susirūpinę, kad prezidentas svarstytų galimybę skatinti Trumpo eros imigracijos politiką, prieš kurią demokratai taip stipriai kovojo – ir kuriai jis pats priešinosi – mainais į pagalbą mūsų sąjungininkams, kuriuos jau remia respublikonai“, – aiškino senatorius Alejandro Padia ir Atstovų rūmų atstovė Nanette Barragan.

Be to, dokumentą kritikavo imigrantų teisių grupės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(9)
(-5)

Komentarai ()